Tα Νηστίσιμα τραγανά και αρωματικά βουτήματα καρύδας είναι μια εύκολη, νόστιμη και νηστίσιμη επιλογή για ένα γρήγορο σνακ ή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα!

Υλικά:

2 ποτήρια ηλιελαιο
1ποτηρι χυμό πορτοκάλι
1 1/2 ποτηρι ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
3 βανίλιες
200 γράμμαρια ινδική καρύδα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
1κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( προτιμώ το Αλλατινη )
1 πρέζα αλάτι .
Προαιρετικά: σταφίδες η λίγη καρυδοψυχα

Εκτέλεση

Σε μια λεκανιτσα Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και την καρύδα.
Διαλύουμε την σόδα με λίγο χυμό. Ανακατεύουμε με σύρμα η με μίξερ χειρός να λειωσει η ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν και το αλάτι.
Το Ρίχνουμε λίγο λίγο και ζυμωνουμε ελαφρώς.
Θέλουμε λαδερη και ευκολοπλαστη ζύμη.
Μπορούμε να κάνουμε διάφορα σχέδια με κουπατ.
Εγώ τα ρολαρω σε σουσάμι με λίγη καστανή ζάχαρη ,κανελα για έξτρα γεύση μοναδική, έτσι γίνονται πολύ τραγανά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα γύρω στα 20 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.


Δοκιμάστε την συνταγή αυτή ..Πιστέψτε με είναι υπέροχα. Συνήθως τα στέλνω σε μοναστήρια εν όψη νηστείας. Αρέσουν πάρα πολύ. Και αν σε κάποιους δεν αρέσει η καρύδα, υπερισχύει η μοσχοβολια της κανέλας οποτε ούτε καν νοιώθετε την γεύση της .

Να έχετε ωραία μέρα

ΠΗΓΗ: Μαντυ Μπαξιβανη