Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης

Οι Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης αποτελούν το απόλυτο καλοκαιρινό ορεκτικό!
Αυτό το δροσερό, ελαφρύ και vegetarian πιάτο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για το οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

3-4 κόκκινες πιπεριές (Φλωρίνης)
400 γρ τυροκαυτερη
70 γρ τυρί γραβιέρα
Λίγο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου
Μαιντανό
Ρίγανη
1 μέτρια ντομάτα
Πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

Ξίδι βαλσάμικο σε κρέμα
Μαιντανό

Εκτέλεση

Παίρνουμε τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης και τις κόβουμε πρώτα οριζόντια και έπειτα κάθετα σε όλο το μήκος για να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε τα σπόρια.
Σε ένα μπολ βάζουμε την τυροκαυτερη ,τρίβουμε την γραβιέρα ανακατεύοντας τα πολύ καλά όλα τα υλικά.
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια μία μέτρια ντομάτα και την προσθέτουμε μέσα στο μείγμα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδακι και τον μαιντανο τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και γεμίζουμε τις πιπεριές.

Αλείφουμε τις πιπεριές με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 200 c.
Σερβίρουμε με κρέμα βαλσάμικου και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή απόλαυση

Niki Katsaras

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γεμιστές πιπεριές με κιμά χοιρινό σε σάλτσα ντομάτας

Γεμιστές πιπεριές με κιμά χοιρινό σε σάλτσα ντομάτας

Υλικά για περίπου 6 μερίδες

500 γραμμάρια χοιρινό κρέας (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα κοτόπουλου και μοσχαρίσιο
κρέατος, ή κοτόπουλου και χοιρινού κρέατος)
1 αυγό
1 φλιτζάνι (περίπου 200 γραμμάρια) μαγειρεμένο ρύζι
3 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
1 μέτριο έως μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους, περίπου 1 φλιτζάνι
1/4 κουταλάκι πάπρικα
3 κσ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
ελαιόλαδο
6 πιπεριές μεσαίου μεγέθους
1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα- επικάλυψη (δεν είχα και δεν έβαλα)

Σάλτσα ντομάτας
4 φλιτζάνια απλή σάλτσα ντομάτας χρησιμοποιούν σπιτική ή κονσέρβα
1 κσ μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι φρέσκο ​​αλεσμένο πιπέρι
1 κουταλάκι ξηρό βασιλικό ή 2 κουταλιές φρέσκο ​​βασιλικό
1 κουταλάκι ξηρή ρίγανη ή 2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη
νιφάδες τσίλι για πικαντικο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς

Ετοιμάστε τις πιπεριές, αφαιρέστε τον σπόρο, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ένα μικρό κουτάλι.
Ξεπλύνετε το εσωτερικό. Αφήνω στην άκρη.
Σοτάρετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε μαζί κιμά, πάπρικα, παρμεζάνα μαϊντανό, αυγό, προσθέτουμε κρεμμύδι.
Ανακατέψτε το μαγειρεμένο ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε και ένα φρέσκο ​​αλεσμένο πιπέρι.
Γεμίζουμε κάθε πιπεριά.
Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα πυρίμαχο σκεύος βουρτσισμένο με λάδι.
Χτυπήστε μαζί απλή σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, μέλι, βασιλικό και ρίγανη.
Περιχύνουμε με σάλτσα ντομάτας τις πιπεριές.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
Bήστε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για 10 λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίστε 1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα από πάνω. Επιστρέφουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να λιώσει και να φουσκώσει το τυρί.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

 

Καλή Απόλαυση