Γεμιστό Χριστουγενιάτικο Κοτόπουλο

Το Γεμιστό Χριστουγενιάτικο Κοτόπουλο είναι Ζουμερό, καλοψημένο, με αρώματα και γεύση τόσο γεμάτη, που ξετρελανει όσους το δοκιμάσουν!

Υλικά:

Κοτόπουλο 2,5 κιλά
ρύζι 100 γρ
βούτυρο αγελάδος 1/4 πακέτο
30 γρ μαύρες σταφίδες
κρεμμύδι 1 κεφάλι
Συκωτακια κοτοπουλου
Μανιτάρι 3-4 τεμ.
πιπέρι
πάπρικα
αλάτι
θυμάρι
πορτοκάλι 1 τεμ.
νερό 2 κουπες
αλεύρι 20 γρ

μειγμα να απλωθεί από πάνω:
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
σάλτσα σόγιας
σάλτσα ροδιού
λάδι

Εκτέλεση:

Το καθαρισμένο, πλυμένο και καλά στραγγισμένο κοτόπουλο τρίβεται με αλεύρι εσωτερικά, πλένεται ξανά και πασπαλίζεται με αλάτι και
τριμμένο μαύρο πιπέρι.
Τα συκωτακια βράζονται και ψιλοκόβονται.
Τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια καθαρίζονται και κόβονται.
Σε ζεστό λάδι και λίγο νερό σιγοβράζουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τα συκωτακια και μετά προσθέτουμε το καθαρισμένο και πλυμένο ρύζι και τις σταφίδες.
Προσθέστε νερό, αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και θυμάρι.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, 10 λεπτά.

Γεμιστό Χριστουγενιάτικο Κοτόπουλο
Στη συνέχεια η γέμιση αφήνεται να κρυωσει και γεμίζουμε το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε 1-2 φέτες πορτοκάλι και ράβουμε.
Τοποθετούμε το κοτοπουλο σε μια λαδόκολλα και απλώνουμε από πάνω το έτοιμο μείγμα.

Γεμιστό Χριστουγενιάτικο Κοτόπουλο
Τοποθετούμε πάνω κομμάτια από βούτυρο και φετες πορτοκαλιού, /ίσως λίγο μπέικον/ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, κάτω από αλουμινόχαρτο, για 2μιση ώρες.
Το αλουμινόχαρτο αφαιρείται και το κοτόπουλο ψήνεται για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα.
Το κοτόπουλο δεν πρέπει να παραψηθεί, αλλά το κρέας του να παραμείνει ζουμερό και γι’ αυτό περιχύνεται με τη σάλτσα κατά το ψήσιμο.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΤηγανητά Τρίγωνα με τυρί
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα που λιώνει στο στόμα