Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια ζεστή, αχνιστή σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο; Ο συνδυασμός των αφράτων κεφτεδάκια, της βελούδινης σάλτσας αυγολέμονο και του αρωματικού ζωμού αγγίζει την τελειότητα.

Σε αυτή την εκδοχή, η σάλτσα αυγολέμονο ξεχωρίζει. Χάρη σε μια μυστική πινελιά, αποκτά μια βελούδινη υφή που αγκαλιάζει τρυφερά τα γιουβαρλάκια. Το μυστικό; Η προσθήκη λίγης κρέμας γάλακτος, η οποία δίνει πλούσια γεύση και μεταξένια υφή.

Τι κάνει αυτή τη συνταγή ξεχωριστή:

  • Βελούδινη σάλτσα αυγολέμονο: Η κρέμα γάλακτος προσθέτει πλούσια γεύση και μεταξένια υφή, δημιουργώντας μια αξεπέραστη βελούδινη σάλτσα.
  • Αφράτα γιουβαρλάκια: Ο κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός συνδυάζεται με ρύζι, μυρωδικά και μπαχαρικά, δημιουργώντας κεφτεδάκια με τέλεια υφή.
  • Αρωματικός ζωμός: Ο ζωμός λαχανικών δίνει βάθος γεύσης στην σούπα, ενώ η προσθήκη άνηθου και δυόσμου χαρίζει ένα μοναδικό άρωμα.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψωμί για βούτες. Για μια πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή ψιλοκομμένο άνηθο.

Συμπέρασμα:

Αυτή η συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο με βελούδινη σάλτσα είναι μια σίγουρη επιτυχία. Η πλούσια γεύση, η βελούδινη υφή και το αξεπέραστο άρωμα θα σας ενθουσιάσουν. Ετοιμάστε την και απολαύστε την με την οικογένεια και τους φίλους σας!

Υλικά (4 άτομα)

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
25 γρ. μαιντανό ψιλοκομμένο
25 γρ. άνιθο ψιλοκομμένο
300 γρ. κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
120 γρ. ρύζι γλασέ (πλυμένο και στραγγισμένο)
1 αυγό
Λίγο αλεύρι
1 λίτρο ζωμό κότας (καυτό)
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
2 αυγά
20 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
Ξύσμα λεμονιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ πλάθουμε τον κιμά με τον μαϊντανό, άνηθο, κρεμμύδι, σκόρδο, ρύζι, το ένα αυγό, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 έως 1 ώρα για να σφίξει.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο, πλάθουμε σε ομοιόμορφα μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού ( 25γρ.) και τα αλευρώνουμε. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε 3 κτσ. ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε τα γιουβαρλάκια ελαφρά. Στη συνέχεια σβήνουμε με τον ζωμό ρίχνουμε λίγο τριμμένο καρότο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1/2 ώρα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Για το αυγολέμονο χωρίζουμε τα ασπράδια από τα 2 αυγά και τα χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ με ένα αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε τους κρόκους, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Συνεχίζοντας το χτύπημα, με μια μεγάλη κουταλα τις σούπας προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζωμό από την κατσαρόλα (σιγά-σιγά για να μη μαγειρευτεί το αυγό). Όσο περισσότερο ζωμό προσθέσουμε τόσο το καλύτερο. Τέλος, ρίχνουμε όλο το μίγμα του μπολ στην κατσαρόλα κουνώντας την κυκλικά. Δεν το επαναφέρουμε στη φωτιά γιατί θα κόψει το αυγολέμονο.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι του lambrosvakiaros

Προηγούμενο άρθροΣουτζουκάκια στο φούρνο: Αφράτα και ζουμερά, με σπιτική σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΚέικ Πορτοκαλιού με Κράνμπερι: Γλυκιά Αρμονία Ξινής και Γλυκιάς Γεύσης