Υλικά

Για τη βάση
300 γρ. μπισκότα του Άκη, σοκολάτας
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση
600 γρ. μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. πραλίνα φουντουκιού
1 πρέζα αλάτι
Για τη γκανάζ
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Για το σερβίρισμα
πουράκια, σοκολάτας
φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βαση
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε μια φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση απλώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια της φόρμας.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει.

Για τη γέμιση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μασκαρπόνε, την πραλίνα, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.
Απλώνουμε πάνω από τη βάση και λειαίνουμε την επιφάνειά της.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Για τη γκανάς
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την πραλίνα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 ½ λεπτό.(το έλιωσα σε κατσαρολάκι κρέμα γάλακτος και νουτέλα, σε χαμηλή φωτιά, αν δεν υπάρχει φούρνος μικροκυμάτων) Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε πάνω από το cheesecake και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σερβίρουμε με τα πουράκια και με φύλλα δυόσμου.(θα το σερβίρω με ένα κεράσι γλυκό με γραμμές από σιρόπι στο πιάτο).

ΠΗΓΗ: Neofytos NikolaidisΟι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Προηγούμενο άρθροΕύκολη Σούπα Λαχανικών
Επόμενο άρθροΠράσινη Μακαρονάδα με ανθότυρο