Δείτε άλλες Σοκολατόπιτες: Υπέροχη Σοκολατίνα Nutella | Η πιο ρευστή Τούρτα Σοκολάτας
Σοκολατόπιτα είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η συνταγή αυτή για Σοκολατόπιτα είναι πλούσια σε σοκολάτα, ζουμερή και πανεύκολη στην εκτέλεση. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για την πίτα (Βάση):
- 4 μεγάλα Αυγά
- 150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 ml Γάλα
- 150 ml Σπορέλαιο
- 250 γρ. Αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ
- 30 γρ. Κακάο
Για το σιρόπι/σοκολάτα:
- 300 ml Γάλα
- 60 γρ. Ζάχαρη
- 50 ml Σπορέλαιο (επιπλέον)
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή Κορν φλάουρ (άμυλο αραβοσίτου)
- 2 κουταλιές της σούπας Κακάο
- 150 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος
Για την επικάλυψη:
- Δεν υπάρχει (Προαιρετικά: Τρούφα ή παγωτό βανίλια)
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C, βουτυρώνετε καλά και πασπαλίζετε με λίγο κακάο ένα πυρέξ διαστάσεων 25×40 εκ. περίπου.
Αρχικά, ρίχνετε σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτετε την ζάχαρη και με το μίξερ τα χτυπάτε πολύ καλά για 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Στη συνέχεια, χαμηλώνετε την ταχύτητα και ρίχνετε στο μίγμα, συνεχίζοντας το χτύπημα, το γάλα και μετά το σπορέλαιο.
Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε ξανά με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στο έτοιμο πυρέξ, ρίχνετε το μείγμα της πίτας και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά, για να κάνει μια ελαφριά κρούστα.
Στη συνέχεια, σε μία κατσαρόλα βάζετε το γάλα, προσθέτετε τη ζάχαρη, τα υπόλοιπα 50 ml σπορέλαιο, το κορν φλάουρ (άμυλο αραβοσίτου), 2 κουταλιές της σούπας κακάο και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε το μίγμα για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθεί.
Προσθέτετε την κουβερτούρα, ανακατεύετε να λιώσει και μόλις πάρει μια βράση κατεβάζετε από την φωτιά.
Μόλις βγάλετε το πυρέξ από το φούρνο, κόβετε την Σοκολατόπιτα σε κομμάτια, τρυπάτε καλά όλη την επιφάνεια της πίτας με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνετε την κουβερτούρα.
Αφήνετε για δύο ώρες να σταθεροποιηθεί. Μπορείτε να διακοσμήσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Σερβίρετε τέλεια με παγωτό βανίλια.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25-30 λεπτά (πίτα) + 5 λεπτά (σιρόπι)
Συνολικός Χρόνος: 45-50 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 2 ώρες (για να σταθεροποιηθεί η Σοκολατόπιτα).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για πιο έντονη γεύση σοκολάτας, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κουβερτούρα γάλακτος με κουβερτούρα υγείας. Δείτε κι άλλες σοκολατένιες τούρτες.
Μην παραλείψετε να τρυπήσετε την πίτα αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο, ώστε να απορροφήσει ομοιόμορφα το πλούσιο σοκολατένιο σιρόπι. Αυτό είναι το μυστικό για ζουμερή Σοκολατόπιτα.
Αντί για σπορέλαιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιωμένο βούτυρο για τη βάση της πίτας, για πιο βουτυράτη γεύση. Δοκιμάστε να τη σερβίρετε με σπιτικό παγωτό βανίλια.
Σχετικές Συνταγές (Internal Links)
Κέικ Βανίλια: Αφράτο και Γρήγορο

Δείτε άλλες Σοκολατόπιτες: Υπέροχη Σοκολατίνα Nutella | Η πιο ρευστή Τούρτα Σοκολάτας
Δοκιμάστε την!!









