Δείτε Επίσης: Σιροπιαστές τηγανίτες με καρύδι | Μπακλαβαδάκια για να γλείφετε τα δάχτυλα σας

Μπακλαβάς μόνο με καρύδια

Η Συνταγή είναι της Mari Glasgow

Συστατικά:

500γρ φυλλό κρούστας
250γρ τριμμένα καρύδια
150g λιωμένο βούτυρο
1 κουταλιά της σκόνης κανέλας
Σιρόπι:
4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 ολόκληρα γαρίφαλα
1/3 λεμονιού
1 κσ εκχύλισμα βανίλιας

Μέθοδος:

Ετοιμάστε το σιρόπι και αφήστε το να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει. Ανοίξτε το πακέτο ζύμης φύλλου. Γυρίστε το ταψί ανάποδα και με το άκρο ενός μαχαιριού κόψτε το φυλό στο μέγεθος του ταψιού. Καλύψτε τα φύλλα με με μία υγρή πετσέτα. Τα υπολείμματα από το κόψιμο τα αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια τα κόβουμε λεπτά και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Ανακατέψτε τα καρύδια με την κανέλα. Λιώστε το βούτυρο. Λιπάνετε το ταψί με βούτυρο. Απλώστε ένα προς ένα το 1/3 του φύλλου, πασπαλίζοντάς τα με αρκετό βούτυρο ανάμεσα. Στη συνέχεια ρίξτε πάνω τους τα μισά από τα καρύδια και τα μισά από το ψιλοκομμένο φύλλο που είχαμε αφήσει στην άκρη. Πασπαλίζουμε ξανά με βούτυρο.
Στο μεσαίο στρώμα, τοποθετήστε ένα φύλο όπως φαίνεται στη φωτο σουρωμένο.


Ρίξτε τα υπόλοιπα καρύδια από πάνω πάνω μαζί με το ψιλοκομμένο φυλλό. Ραντίστε με βούτυρο.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα υπόλοιπα φύλλα ένα προς ένα βουτυρωμένα ενδιάμεσα. Συνεχίστε έτσι μέχρι να τελειώσετε τα φύλλα. Πασπαλίζουμε με βούτυρο. Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Κόψτε το μπακλαβά όπως θέλετε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° C για μια ώρα μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το φούρνο. Αφήστε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέστε το σιρόπι ΚΡΥΟ σιγά σιγά με κουτάλι. Αφήστε το να μουλιάσει μέχρι την επόμενη μέρα. Στη συνέχεια σερβίρετέ το.

Δείτε Επίσης: Σιροπιαστές τηγανίτες με καρύδι | Μπακλαβαδάκια για να γλείφετε τα δάχτυλα σας

Ακολουθήστε την @mari_glasgow

Προηγούμενο άρθροΡεβανί Βέροιας…είναι πραγματικά άλλο πράγμα
Επόμενο άρθροΓκοζλεμέ – υπέροχος Μεζές εύκολος και γρήγορος