Hummus (Χούμους)

Advertisement

Είμαι τόσο χαρούμενος που όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να μου γράφουν, φτιάχνοντας τις συνταγές μου ή μου ζήτησαν μια συνταγή.
Ένα γοητευτικό πλάσμα, η Μαρία Κωνσταντίνου, έκανε μια καταπληκτική δουλειά με τον χούμους και τα κράκερ  και μου θύμισε ότι δεν είχα δημοσιεύσει τη συνταγή του χούμους.
Ειλικρινά, σκέφτηκα ότι δεν θα προκαλούσε ενδιαφέρον, καθώς υπάρχουν πολλές συνταγές για το χούμους, αλλά πολλοι φίλοι με ρωτούν για αυτό.

Υλικά:

400 γραμμάρια ρεβίθια από βάζο / ή προμαγειρεμένο /.
* Για πολλές συνταγές προτιμώ να μαγειρεύω ρεβίθια, αλλά ειδικά για χούμους προτείνω ρεβίθια από ένα βάζο
2 πλήρεις κουταλιές της σούπας ελαφρύ σουσάμι ταχίνι
Ο χυμός 1/2 ή ολόκληρου λεμονιού εξαρτάται από τη γεύση
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κουτ αλεσμένο κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Καπνιστή πάπρικα ή Σουμάκ

Παρασκευή:

Σε χαμηλή φωτιά, τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένο σκόρδο και κύμινο και αφήνουμε να κρυώσει. Βάλτε ρεβίθια, ταχίνι, ελαιόλαδο με μπαχαρικά και χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ και αλέστε τα πάντα σε λείο πουρέ.
Εάν αποδειχθεί πολύ παχύ, μπορείτε να το αραιώσετε με λίγο κρύο νερό.

Advertisement

Καρυκευέστε με αλάτι και πιπέρι, σχηματίστε όμορφα το hummus σε ένα πιάτο, φτιάξτε βαθιές χοάνες στις οποίες ρίχνετε ελαιόλαδο, πασπαλίστε με καπνιστή πάπρικα.
Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού όπως έκανε η Μιμή και σερβίρετε με κράκερ ή τοστ.
Ευχαριστώ τη Μιμη για την εμπιστοσύνη της 

Καλή Ορεξη

 

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement