Μπομπότα
Η Μπομπότα, γνωστή και ως “ψωμί των φτωχών”, είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που βασίζεται στο καλαμποκάλευρο. Η γεύση της προέρχεται από την απλότητα των υλικών της, με το τυρί φέτα να έχει κυρίαρχο ρόλο. Η Μπομπότα ψήνεται στο φούρνο, αποκτώντας μια χρυσαφένια κρούστα, ενώ παραμένει αφράτη και ζουμερή στο εσωτερικό. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα, συνοδευόμενη από διάφορα ορεκτικά όπως ελιές, ντομάτα και αγγούρι. Η Μπομπότα αποτελεί εξαιρετική επιλογή ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό σε κάθε περίσταση.
Υλικά
2 αυγά,
50 ml λάδι
1 μπέικιν πάουντερ! 100 γρ τυρί περίπου
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο,
βούτυρο
κύμινο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάω δύο αυγά, λάδι και μπέικιν πάουντερ! Στη συνέχεια το θρυμματισμένο τυρί και ένα φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο, το φλιτζάνι έχει χωρητικότητα 200 ml.
Όλα ανακατεύονται καλά με ένα πιρούνι! Αδειάζω αυτό το μείγμα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, βάζω από πάνω κομμάτια βούτυρο και τυρί σε πολλά σημεία, πασπαλίζω με κύμινο και ψήνω σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνει!
Ένα πολύ αγαπημένο πρωινό!