Η Πιο Αφράτη Μηλόπιτα

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

150 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ Καστανή ζάχαρη
200 γρ Ηλιέλαιο
230 γρ Γιαούρτι Πρόβειο με
10 γρ Γάλα Πλήρες
2 Αυγά
3 γρ Κανέλα, 2 γρ Γαρύφαλλο,
Λίγο γλυκάνισο τριμμένο προαιρετικά
Λίγο μοσχοκάρυδο
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
340 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ Σόδα μαγειρικής
Λίγο αλάτι

Για τα Μήλα
360 γρ μήλα
2 κουτ Γλυκού Μέλι
4 γρ Κανέλα, 2 γρ Γαρύφαλλο
Λίγο αλεύρι για τα μήλα
20 γρ κονιάκ
Τριμμένο Μοσχοκάρυδο

Καρύδια προαιρετικά για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη μηλόπιτα κέικ γεμάτη αρώματα σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη καστανή και λευκή το ηλιέλαιο ανακατεύουμε το γιαούρτι με λίγο γάλα και το ρίχνουμε και αυτό ρίχνουμε τις βανίλιες το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αυγά
μετά ρίχνουμε τα διάφορα μπαχαρικά που σας γράφω στη συνταγή και τα ανακατεύουμε όλα μαζί

Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με τη σόδα μαγειρικής και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να έχουμε ένα ωραίο μείγμα το αφήνουμε στην άκρη και ξεκινάμε να καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε κυβάκια τα βάζουμε σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 2 κουταλιές γλυκού μέλι καλής ποιότητας τα μπαχαρικά μας και το κονιάκ όταν τα ανακατεύουμε όλα μαζί ρίχνουμε περίπου 30 γραμμάρια αλεύρι μέσα στα μήλα και τα ανακατεύουμε για να κολλήσει και να μην πάνε κατά το ψήσιμο στον πάτο της μηλόπιτας ρίχνουμε τα μήλα μέσα στο μείγμα της μηλόπιτας θα ανακατεύουμε να πάνε παντού σε μία φόρμα 23 εκατοστών βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο και ρίχνουμε το μείγμα της μηλόπιτας

Ψήνουμε αν θέλετε προαιρετικά βάζουμε στην επιφάνεια χοντροκομμένα καρύδια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου αφήνουμε να κρυώσει και διακοσμούμε όπως επιθυμείτε εγώ έβαλα ζάχαρη άχνη η μηλόπιτα είναι σούπερ αφράτη γεμάτη αρώματα και γεύση

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα με μία σάλτσα που δεν την περιμένετε
Επόμενο άρθροCheeseCake Βύσινο….ο Βασιλιάς των CheeseCake