Μαρέγκες με καρύδια και αμύγδαλα

Υλικά

250 γρ ασπράδι αυγού
300 γρ ζάχαρη
100 γρ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
200 γρ αλεσμένα καρύδια
άρωμα βανίλιας
2 σταγόνες άρωμα αμυγδάλου, προαιρετικά

Προετοιμασία :

Τα καρύδια και τα αμύγδαλα αναμειγνύονται σε ένα μπλεντερ, όσο πιο λεπτό γίνεται.
Βάζουμε ένα τηγάνι με νερό να ζεσταθεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ασπράδια, μια πρέζα αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μπολ πάνω από κατσαρόλα με βραστό νερό. Ανακατεύοντας τα ασπράδια μέχρι να ζεσταθούν. Η ζάχαρη πρέπει να λιώσει εντελώς και να μην υπάρχουν κόκκοι ζάχαρης.
Αφήνουμε στην άκρη και ανακατεύουμε τα ζεστά ασπράδια μέχρι να κρυώσουν και να πάρουν μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
Προσθέστε καρύδια και αμύγδαλα, άρωμα βανίλιας και 2 σταγόνες άρωμα αμυγδάλου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ξηρούς καρπούς ή αμύγδαλα, ανάλογα με τις προτιμήσεις και το γούστο σας Το άρωμα αμυγδάλου δεν είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά μου αρέσει γιατί τονίζει τη γεύση των ξηρών καρπών μπορείτε να το αρωματίσετε με όποια ουσία έχετε και θα σας αρέσει.
Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα, μετακινώντας από κάτω προς τα πάνω. Μεταφέρουμε τη σύνθεση σε μια τζαντα ζαχαροπλαστικής στο οποίο στερεώσαμε ένα στόμιο με στρογγυλή μύτη και βγαζουμε στρογγυλές τις μαρέγκες σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά (180 βαθμούς ή 160 βαθμούς με αερισμό) για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Το βγάζετε σε σχάρα με το χαρτί ψησίματος και το αφήνετε να κρυώσει.
Μπορούν να κολληθούν 2-2 με κρέμα σοκολάτας ή κακάο, αλλά εμείς τα απολαύσαμε έτσι.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://dulciurifeldefel.ro/

Προηγούμενο άρθροΑφράτα ψωμάκια με αυγό και φρέσκο κρεμμυδάκι
Επόμενο άρθροΡαβανί πολίτικο