Kαροτόπιτα με καρύδι

Όποιος έχει δοκιμάσει ποτέ κάποιο κέικ που περιέχει καρότα ξέρει ότι τέτοια κέικ είναι πολύ νόστιμα. Το καρότο δίνει υγρασία και φωτεινότητα στη ζύμη. Αυτό το κέικ είναι εύκολο στην προετοιμασία και δεν απαιτεί μαγειρικές γνώσεις.

Υλικά για ταψί 20*35 εκ

Για τη ζύμη:
Αλεύρι – 300 g
Μπέικιν πάουντερ – 15 g
Αυγά – 5, μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη – 250 g, ζάχαρη άχνη – 10 g
Καρότο – 300 g (τριμμένο)
Καρύδια – 150 γραμμάρια (κόψτε χοντροκομμένα με ένα μαχαίρι)
Φλούδα από ένα πορτοκάλι
Χυμός πορτοκαλιού – 1-2 κουταλιές της σούπας.
Ηλιέλαιο – 50 ml
Γιαουρτι – 2 κουταλιές της σούπας
Μαγειρική σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού (αναμείξτε με το γιαουρτι). Δεν μπορείτε να ανακατέψετε.

Για τη σαντιγί από cream cheese:
227 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμμάρια ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
454 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Παρασκευή:

Αλατίζουμε τα αυγά και αρχίζουμε να χτυπάμε. Εδώ προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τα καρότα στα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού, το λάδι,
ένα μείγμα γιαουρτιού και σόδας και ανακατεύουμε κάθε φορά. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε την έτοιμη ζύμη σε ένα ταψί και την ισιώνουμε. Βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει.

Φτιάξε τη σαντιγί από το cream cheese:
Στο μπολ ενός μίξερ με το εξάρτημα για το σύρμα, χτύπα το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ενωθούν πλήρως.
Αύξησε την ταχύτητα σε μέτρια και ρίξε σιγά σιγά την κρέμα. Συνέχισε να χτυπάς την κρέμα γάλακτος, όσο χρειάζεται.
Άπλωσε τη σαντιγί πάνω από το κέικ. Διακοσμήστε όπως θέλετε.

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΚολοκύθα Γλυκό του κουταλιού
Επόμενο άρθροΤραγανές και ζουμερές φτερούγες κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο.