Κανταϊφι με καρύδια

Το κανταΐφι με καρύδια είναι ένα κλασικό ελληνικό γλυκό, που αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα γλυκό με πλούσια γεύση και άρωμα, που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση.

Το βασικό συστατικό του κανταΐφι με καρύδια είναι το φύλλο κανταΐφι που τυλίγεται γύρω από τη γέμιση. Η γέμιση του κανταΐφι με καρύδια συνήθως αποτελείται από καρύδια, και σιρόπι από ζάχαρη, κανέλα και χυμό λεμονιού.

Υλικά

Το ταψι αυτο ειναι 2 δοσεις
1 κιλο κανταίφι
600 γρμ καρυδια. Δεν τα πηρε όλα
2 κουταλακια κανελα
500γρμ βουτυρο

Το γλυκο καυτο

Σιροπι 3 λεπτα βρασιμο
1 κιλο και 600 γρμ ζαχαρη
5 ποτηρια νερο
2 κουταλιες σουπας γλυκοζη
1 λεμονι στημενο
3 βανιλιες
2 ξυλακια κανέλας
Φλουδα απο ενα πορτοκαλι

Το σιροπι κρυο

Εκτέλεση

Ξανουμε το κανταίφι και το σκεπαζουμε με μία βρεγμενη πετσετα. Βαζουμε στο μουλτι τα καρυδια με την κανέλα χοντροκομενα.

Λιωνουμε το βουτυρο και βουτυρωνουμε το ταψι. Περνουμε λίγο κανταιφι βαζουμε μία κουταλιτσα γλυκου γεμιση και τυλιγουμε ελαφρα σε ρολακια.

Οχι σφικτα.περιχυνουμε τα κανταιφακια με το βουτυρο

και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα για μιση ωρα στους 160 βαθμους. Σιροπιαζουμε το γλυκο καυτο το σιροπι κρυο.

Δεν σκεπαζουμε το ταψι

H Φωτό είναι της Αρχοντια Χαραλαμπιδη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παραδοσιακό Γιαννιώτικο Κανταίφι

Παραδοσιακό Γιαννιώτικο Κανταίφι

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 πακέτο κανταΐφι
100 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. καρυδιά
100 γρ. ινδοκαρυδο
50 γρ. μπισκότα σκόνη
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο γάλακτος
Υλικά για το σιρόπι
600 γρ. νερό
600 γρ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες λεμονί
1 βανίλια

Εκτέλεση

για το σιρόπι :
Βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για 3 λεπτά.

Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο, το βουτυρώνουμε και βάζουμε μία λωρίδα 10 εκατοστά φάρδος σε όλο το μήκος του φύλλου από το κανταΐφι που έχουμε ξάνει πρώτα, στο κέντρο των 10 εκατοστών κανταϊφιού βάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Το βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί μας. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το φύλλο μας.

Βουτυρώνουμε εξωτερικά το γλυκό μας και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 160 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ελαφρά το φύλλο αφού ξεφουρνίσουμε και σιροπιάζουμε με το χλιαρό προς ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε 3-4 ώρες να τραβήξει σιρόπι μέσα, στολίζουμε με αμύγδαλο, καρύδι αιγινης , σοκολάτα σε γραμμές (να κρυώσει όμως).

Καλή επιτυχία.

Προηγούμενο άρθροΡεβυθάδα Λεμονάτη στο Φούρνο: Νηστίσιμος Πειρασμός
Επόμενο άρθροΤορτελινια αλά κρεμ: Ονειρικό πιάτο με πλούσια τυρένια σάλτσα