Υπέροχο δροσερό μπισκοτογλυκό

Συστατικά:

800 ml. Γάλα
5 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές κακάο
30 γρ. Βούτυρο
φλούδα πορτοκαλιού
50 γρ. Μπισκότα Πτι μπερ
50 γρ. Μπισκότα Τιραμισού (μπισκότα)

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα τη ζάχαρη κοσκινίζουμε το αλεύρι με 2 κουταλιές κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου πήξει στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά το μείγμα.
Μία φόρμα 10 x 20 εκατοστών στην οποία έχουμε στρώσει με μία μεμβράνη που προεξέχεις απο τα πλάγια με μία κουτάλα ρίχνουμε στη βάση μία στρώση από το μείγμα σοκολάτας και απλώνουμε τα μπισκότα.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία σοκολάτα-μπισκότο για άλλε 4 φορές.
Στο τέλος στρώνουμε από πάνω με τα σαβαγιάρ σκεπάζουμε το γλυκό με τη μεμβράνη και το βάζουμε στ ψυγείο για μία ώρα. Μόλις το βγάλουμε το αναποδογυρίζουμε σε μία πλάκα αφαιρούμε την μεμβράνη

πασπαλίζουμε με κακάο και σιρόπι σοκολάτας

Ετοιμοοοοοοοοοο

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΕίναι το πιο απλό και φρουτώδες γλυκό του καλοκαιριού