Απολαύστε την αυθεντική γεύση του Κεμπάπ Γιαουρτλού! Ωραίο κρέας, δροσερό γιαούρτι και πικάντικες πινελιές σε ένα πιάτο που θα σας ταξιδέψει στην Ανατολή
Υλικά:
Έτοιμα κεμπάπ (πρόβειο/βοδινό/χοιρινό)
Γιαούρτι στραγγιστό
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι
Πάπρικα καπνιστή
Λαδοπίτα (σπιτική ή έτοιμη)
Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
Ντομάτα (κομμένη σε κύβους)
Για τη σάλτσα:
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (τριμμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη)
1.5 κουταλιά σούπας πελτές ντομάτας
1 ντομάτα (τριμμένη)
1 κσ Βούτυρο
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Πρέζα ζάχαρη
Κανέλα
Μπαχάρι
Κύμινο
Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Πρόσθεσε τον πελτέ ντομάτας και τη τριμμένη ντομάτα. Σοτάρε για λίγα λεπτά.
Ρίξε νερό όσο χρειάζεται για να καλυφθούν τα υλικά και άφησε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά
μέχρι να δέσει και να πήξει.
Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, μπαχάρι και κύμινο σύμφωνα με το γούστο σου.
Πριν αποσύρεις τη σάλτσα από τη φωτιά, πρόσθεσε μια κουταλιά βούτυρο για να γίνει πιο πλούσια.
Συναρμολόγηση:
Ψήσε τα έτοιμα κεμπάπ στη λάδοκολα
Ζέστανε τη λαδοπίτα. Κόψε την σε κομμάτια και σέρβιρε σε κάθε πιάτο.
Πάνω στη λαδοπίτα τοποθέτησε το ψημένο κεμπάπ, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την ντομάτα και σάλτσα.
Σέρβιρε με γιαούρτι, φρέσκο πιπέρι, αλάτι και άφθονη πάπρικα καπνιστή.
H Συνταγή είναι της κας Δέσποινα Μπο