Κεφτεδάκια στο φούρνο με λαχανικά

Κεφτεδάκια στο φούρνο: Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για όλη την οικογένεια! Ψάχνετε για ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό για το μεσημεριανό ή το βραδινό; Τα κεφτεδάκια στο φούρνο είναι η τέλεια επιλογή! Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με πατάτες φούρνου, ρύζι ή σαλάτα για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Κεφτεδάκια στο φούρνο: Μια συνταγή που θα λατρέψουν όλοι!

Υλικά

Για κεφτεδάκια

1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 αυγό
1 ποτήρι τσαγιού ψίχα ψωμιού
Μαύρο πιπέρι, αλάτι, πιπέρι τσίλι, κύμινο

Για λαχανικά
5 πατάτες
2 κρεμμύδια
2 καρότα
3 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλάτι

Για τη σάλτσα

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλιά της σούπας πάστα πιπεριάς
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1,5-2 ποτήρια νερό

Πώς να φτιάξετε κεφτεδάκια λαχανικών

Αρχικά, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε λάδι και αλάτι σε ένα βαθύ μπολ, τα ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε στο ταψί.


Το ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.

Πλάθουμε τους ξεκούραστους κεφτέδες .
Τηγανιζουμε τα κεφτεδάκια σε ξεχωριστό τηγάνι με δύο κουταλιές της σούπας λάδι.
Απλώνουμε τα ψημένα κεφτεδάκια πάνω από τα λαχανικά στο ταψί.

Τέλος, βράζουμε τη σάλτσα σε ξεχωριστη κασταρόλα και την περιχύνουμε στο φαγητό.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.

Καλή όρεξη σε όσους το δοκιμάσουν.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτεδάκια με σάλτσα στο φούρνο

Τα Κεφτεδάκια με σάλτσα στο φούρνο

Τα Κεφτεδάκια με σάλτσα στο φούρνο είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που μπορεί να απολαυστεί σε κάθε εποχή. Οι κεφτεδάκια φτιάχνονται από κιμά και μπαχαρικά, ενώ η σάλτσα που τα συνοδεύει είναι πλούσια και αρωματική. Το φούρνος τους δίνει μια τραγανή υφή και ενισχύει τη γεύση τους. Είναι ιδανικά για ένα ζεστό και γευστικό γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους.

Υλικά

500 γρ.σαλτσα τριμμένη ντομάτα
1 κρεμμύδι τριμμένο ,
1/2 κγ σκόνη σκόρδου,
αλάτι, πιπέρι,
πάπρικα γλυκιά,
1 τσιμπια κανέλα,
1 φύλλο δάφνης,
λίγο κύμινο
1 τσιμπια ζάχαρη
1 σπιτικό κύβο λαχανικών

Εκτέλεση

Ζυμωνω τον κιμά κανονικά όπως κάνουμε για κεφτέδες, ρίχνω στο ταψί κάτω ελαιόλαδο τα πλάθω κεφτεδάκια ,
ρίχνω την σαλτσα τριμμένη ντομάτα κρεμμύδι τριμμένο , σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, κανέλα, δάφνη, λίγο κύμινο αν θέλετε,μια τσιμπια ζάχαρη και ένα σπιτικό κύβο λαχανικών , ρίξτε και λίγο νερό και λίγο λάδι ακόμη.
Ψηστε σε ζεστό φούρνο εστία πάνω κάτω στους στους 200 βαθμούς.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Προηγούμενο άρθροΚουλούρια πασχαλινά
Επόμενο άρθροΓνήσιο Παραδοσιακό Κιουνεφέ: Φτιαγμένο με ελληνική μοτσαρέλα