Κεφτεδάκια στο φούρνο με λαχανικά

  • Νόστιμα και υγιεινά: Η προσθήκη λαχανικών στα κεφτεδάκια φούρνου τα κάνει πιο υγιεινά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ενώ παράλληλα προσδίδουν extra γεύση και χρώμα.
  • Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή για κεφτεδάκια φούρνου με λαχανικά είναι γενικά εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη λαχανικών, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, καρότα, κρεμμύδια, μανιτάρια, κ.α.
  • Χορταστικό πιάτο: Τα κεφτεδάκια φούρνου με λαχανικά αποτελούν ένα χορταστικό πιάτο, ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό.
  • Πολυχρηστικότητα: Μπορείτε να σερβίρετε τα κεφτεδάκια φούρνου με λαχανικά με ρύζι, μακαρόνια, πατάτες ή ψωμί.

Υλικά

Για κεφτεδάκια

1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 αυγό
1 ποτήρι τσαγιού ψίχα ψωμιού
Μαύρο πιπέρι, αλάτι, πιπέρι τσίλι, κύμινο

Για λαχανικά
5 πατάτες
2 κρεμμύδια
2 καρότα
3 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλάτι

Για τη σάλτσα

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλιά της σούπας πάστα πιπεριάς
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1,5-2 ποτήρια νερό

Πώς να φτιάξετε κεφτεδάκια λαχανικών

Αρχικά, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε λάδι και αλάτι σε ένα βαθύ μπολ, τα ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε στο ταψί.


Το ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.

Πλάθουμε τους ξεκούραστους κεφτέδες .
Τηγανιζουμε τα κεφτεδάκια σε ξεχωριστό τηγάνι με δύο κουταλιές της σούπας λάδι.
Απλώνουμε τα ψημένα κεφτεδάκια πάνω από τα λαχανικά στο ταψί.

Τέλος, βράζουμε τη σάλτσα σε ξεχωριστη κασταρόλα και την περιχύνουμε στο φαγητό.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.

Καλή όρεξη σε όσους το δοκιμάσουν.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτεδάκια με σάλτσα στο φούρνο

Τα Κεφτεδάκια με σάλτσα στο φούρνο

Τα Κεφτεδάκια με σάλτσα στο φούρνο είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που μπορεί να απολαυστεί σε κάθε εποχή. Οι κεφτεδάκια φτιάχνονται από κιμά και μπαχαρικά, ενώ η σάλτσα που τα συνοδεύει είναι πλούσια και αρωματική. Το φούρνος τους δίνει μια τραγανή υφή και ενισχύει τη γεύση τους. Είναι ιδανικά για ένα ζεστό και γευστικό γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους.

Υλικά

500 γρ.σαλτσα τριμμένη ντομάτα
1 κρεμμύδι τριμμένο ,
1/2 κγ σκόνη σκόρδου,
αλάτι, πιπέρι,
πάπρικα γλυκιά,
1 τσιμπια κανέλα,
1 φύλλο δάφνης,
λίγο κύμινο
1 τσιμπια ζάχαρη
1 σπιτικό κύβο λαχανικών

Εκτέλεση

Ζυμωνω τον κιμά κανονικά όπως κάνουμε για κεφτέδες, ρίχνω στο ταψί κάτω ελαιόλαδο τα πλάθω κεφτεδάκια ,
ρίχνω την σαλτσα τριμμένη ντομάτα κρεμμύδι τριμμένο , σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, κανέλα, δάφνη, λίγο κύμινο αν θέλετε,μια τσιμπια ζάχαρη και ένα σπιτικό κύβο λαχανικών , ρίξτε και λίγο νερό και λίγο λάδι ακόμη.
Ψηστε σε ζεστό φούρνο εστία πάνω κάτω στους στους 200 βαθμούς.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ