Μοσχαράκι Γάλακτος με σπανάκι

Υλικά

μοσχάρι – 1 κιλό λαιμός
σπανάκι – 800 γραμμάρια, προ-καθαρισμένο
καρότα – 3 τεμ. μικρα
κρεμμύδι – 1 μεγάλο κεφάλι ή 2 μικρά
ντομάτες – 300 γραμμάρια πουρέ ή πάστα ντομάτας
βούτυρο – 3 κουταλιές της σούπας αγελάδας
αλεύρι – 3 κουταλιές της σούπας.
φύλλα δάφνης – 1 τεμ.
Αλάτι
μαύρο πιπέρι – για γεύση

Εκτέλεση

Κόβουμε το μοσχαράκι σε μερίδες και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει. Το νερό πρέπει να το καλύπτει, αλλά όχι περισσότερο. Παρατηρήστε το κρέας όσο βράζει και αφαιρέστε τον αφρό.
Μετά από 20 λεπτά, προσθέστε το καρότο, το κρεμμύδι και τη δάφνη. Αφήστε το πιάτο να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Το μαγείρεμα είναι αργό και μπορεί να διαρκέσει έως και 3 ώρες σε χαμηλή φωτιά.

Στη συνέχεια, προσθέστε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στη φωτιά.
Προσθέτουμε το σπανάκι, που έχει προηγουμένως καθαριστεί, πλυθεί και τεμαχιστεί. Ανακατέψτε καλά το φαγητό
και αφήστε το στη φωτιά για άλλα 30 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤηγανιτές Ζύμες (τηγανάρια)
Επόμενο άρθροΓαλατόπιτα με Κρέμα και λεμόνι