Κέικ κακάο με μαρμελάδα
Συστατικά
4 κρόκοι αυγών
200 γρ ζάχαρη
200 ml νερό
150 ml λάδι
200 γρ αλεύρι
1/2 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές της σούπας κακάο
4 ασπράδια αβγών χτυπημένα σε μαρεγκα
Για επάλλειψη
4-5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
200 ml κρυα κρέμα γάλακτος χτυπάμε να γινει σαντιγι
για το γλασσο
60 γραμμάρια σοκολάτας μαγειρικής
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας γάλα
Παρασκευή
1. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και το λάδι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το μίξερ.
2. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ στους χτυπημένους κρόκους αυγών, ανακατέψτε με ένα μίξερ.
3. Προσθέστε προσεκτικά την μαρεγκα στο μείγμα, ανακατέψτε και μετά αδειάστε τα όλα σε ένα ταψί διαστάσεων 40×30 εκ., ισιώστε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 30 λεπτά. Βγάζουμε την ψημένη ζύμη από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
4. Κόψτε το κρύο παντασπανι στη μέση, στη συνέχεια περιχύστε το μισό με 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο και απλώστε από πάνω λίγη σαντιγί.
Πάρτε το δεύτερο κομάτι παντεσπανι. Βάλτε από πάνω 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο πολύ αραιά και σκεπαζουμε το πρωτο σαν σαντουιτς.
5. Ετοιμάζουμε το γλάσο λιώνοντας τη σοκολάτα, το λάδι και το γάλα και ανακατεύοντας καλά να γίνει μια λεία και ομοιόμορφη μάζα. Περιχύνουμε το κέικ.
6. Κόβουμε το κρύο κέικ στα κομμάτια που θέλουμε και σερβίρουμε με ή χωρίς σαντιγί.