Αυτό το κέικ με κολοκύθα και κρέμα λεμονιού είναι ένα αριστούργημα γεύσεων και υφών. Η υγρή και αρωματική κολοκύθα συνδυάζεται τέλεια με την δροσερή και ξινή κρέμα λεμονιού, δημιουργώντας μια εμπειρία που θα σας ενθουσιάσει. Είτε είστε λάτρης της κολοκύθας, είτε της κρέμας λεμονιού, είτε απλά ψάχνετε για ένα νόστιμο και εντυπωσιακό κέικ, αυτό το κέικ είναι η τέλεια επιλογή για εσάς!

Υλικά

4 αυγά
1 κουπα ζάχαρη
1/2 κουπα λάδι
2 κουπες αλεύρι με 1 μπέικιν πάουντερ και 1 κουταλιά της σούπας σόδα
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη κολοκύθα

για την κρέμα
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 5%
2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Χτυπήστε πολύ καλά τα αυγά και τη ζάχαρη
Προσθέτω το λάδι ανακατεύοντας και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τη σόδα την κανέλα και τέλος την κολοκύθα.
Βάζω σε ένα λαδωμένο ταψί.
Ψήνω στα 200 γρ. μέχρι να ψηθεί, τσεκαρω με οδοντογλυφίδα.
Αφήνω το κέικ να κρυωσει

για την κρέμα
Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών.
Χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ για 1 λεπτό και απλωνουμε την κρέμα πάνω από το κεικ και γαρνιρουμε με τριμμένο καρύδι.

Καλή απόλαυση

Вкусотийки ОТ БАБА МИМА

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα κολοκύθας χωρίς ψήσιμο

Τούρτα κολοκύθας χωρίς ψήσιμο

Υλικά:

190 γρ μπισκότα σκέτα
100 γρ βούτυρο
2 κ.σ. μέλι
150 g τυρί cottage ολόκληρο / ή τυρί κρέμα /
400 γρ κρέμα γάλακτος
2 ζελατίνες
300 γρ κολοκύθα
1 βανίλια

Εκτέλεση :

Τα μπισκότα τρίβονται σε ψίχουλα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ. σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Το μείγμα μπισκότου σχηματίζουμε την βάση του κέικ (σε μια φόρμα για κέικ με αφαιρούμενα τοιχώματα…τσερκι)
και πιέζεται καλά με ένα κουτάλι για να πάρουμε μια σφιχτή βάση και το βάζουμε στο ψυγείο.

Η κολοκύθα κόβεται σε κομμάτια και μαγειρεύεται, στη συνέχεια πολτοποιείται, προσθέτετε μία από τις δύο φουσκομένες και λιωμένες ζελατίνες, και ρίχνουμε και την βανίλια.

Η λευκή κρέμα γίνεται χτυπώντας το τυρί cottage ή τυρί κρέμα με ζάχαρη και κρέμα γάλακτος μέχρι να επιτευχθεί ένα λείο μείγμα. Η δεύτερη ζελατίνη προστίθεται στην κρέμα.
Στη κρύα φόρμα από το ψυγείο με την βάση μπισκότου ρίχνουμε πρώτα τη λευκή κρέμα, και πάνω της το μείγμα κολοκύθας.
Με στροβιλισμένες ελαφριές κινήσεις με ένα κουτάλι κάντε ελαφριά κύματα στην τούρτα για να πετύχετε όμορφα σχέδια αναμειγνύοντας τις δύο κρέμες.
Αφήνουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να δέσει καλά η ζελατίνη.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣολομός στο τηγάνι: Συνοδεύεται με δροσερή σαλάτα λάχανο για ένα ελαφρύ γεύμα
Επόμενο άρθροΑτομικές πίτες με ότι γέμιση θέλετε