Τούρτα καρότο 

Η ιδέα ήταν να φτιάξω ένα ρολό καρότου, αλλά το παντεσπανι μου έγινε πηχτό και ράγισε όταν το γύρισα, γι’ αυτό το γύρισα σε κέικ και έχει αυτό το ιδιαίτερο στρογγυλό-μακρόστενο σχήμα.

Υλικά

300 γρ καρότα τριμμένα
160 γρ αλεύρι
100 γρ καρύδια
140 γρ ζάχαρη
4 αυγά
60 ml λάδι
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κουτ κανέλα
Πρέζα αλάτι

Για την κρέμα:
200 g μασκαρπόνε,
300 g τυρί Philadelphia ή παρόμοιο άλειμμα,
1-2 βανίλιες.

Εκτέλεση

Στο κοσκινισμένο αλεύρι βάζω το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι, ανακατεύοντας καλά, προσθέτω τα καρότα, τα τριμμένα καρύδια, τη βανίλια και την κανέλα. Χωρίζω το μείγμα που προκύπτει σε δύο μέρη, τα οποία ψήνω ένα ένα σε τσέρκι με οβάλ σχήμα με διάμετρο 26 εκ. Το αφήνω να κρυώσει.

Χτυπάω με μίξερ τα προϊόντα κρέμας.
Συναρμολογώ το κέικ αλείφοντας το πρώτο παντεσπανι με πολλή κρέμα, το επαναλαμβάνω με το δεύτερο, λειαίνω με την κρέμα και τα πλαϊνά.
Η διακόσμηση στο πλάι είναι από ψίχουλα από τα παντεσπανια

ΥΓ. Στην κρέμα έβαλα 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας παχύρρευστη κρέμα γάλακτος για να γίνει πιο αφράτο.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροAmarreti….τα υπέροχα υγρά μπισκοτάκια για τον καφέ σας
Επόμενο άρθροΧοιρινός λαιμός με πράσο και αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές