Kέικ με ολόκληρα πορτοκάλια
Το κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια είναι ένα κέικ , που παρασκευάζεται με ολόκληρα φρέσκα πορτοκάλια, πολτοποιημένα. Το αποτέλεσμα είναι ένα κέικ με έντονο άρωμα και γεύση πορτοκαλιού, που είναι ζουμερό και αφράτο.
Το κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια είναι ένα υπέροχο γλυκό, που είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Είναι νόστιμο, αρωματικό και ζουμερό, και σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
Εδώ είναι μερικά tips για να πετύχετε το τέλειο κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια:
- Χρησιμοποιήστε φρέσκα πορτοκάλια με έντονο άρωμα.
- Μην παραλείψετε να πολτοποιήσετε και το ξυσμα των πορτοκαλιών, καθώς αυτή είναι που δίνει το χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση στο κέικ.
- Ψήστε το κέικ για όσο χρόνο χρειάζεται, ώστε να είναι ψημένο αλλά και ζουμερό.
Υλικά
2 ολόκληρα πορτοκάλια μεγάλα πολτοποιημένα στο multi
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
100 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 μεγάλα αυγά
3 & 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο το λάδι της ζάχαρη ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά το γάλα αλεύρι και baking powder και τέλος των πολτό πορτοκαλιού και το ξύσμα ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε αντιστάσεις για 50 λεπτά
για το γλάσο
Σε 180 γραμμάρια ζάχαρητήριο άχνη προσθέτουμε τρεις κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
Η Συτνταγή είναι της ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ και η εκτέλεση Μαρία Μανέτα