Σαλάτα με Κρέας

Αυτή η Σαλάτα με Κρέας είναι ένα χορταστικό και γευστικό πιάτο που είναι τέλειο για ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα χορταστικό δείπνο.
Φτιάχνεται με βραστό μοσχαρίσιο κρέας ή κοτόπουλο, πατάτες, καρότα και τουρσί αγγουράκια και πιπεριές και ανακατευετε σε κρεμώδη σπιτική μαγιονέζα.

Συστατικά:

1 κιλό βοδινό, βραστό και ψιλοκομμένο ή κοτόπουλο
2 πατάτες βραστες και κομμένες σε κύβους
2 καρότα, βραστα και κομμένα σε κύβους
1 τουρσί, ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το κρέας, τις πατάτες, τα καρότα, το τουρσί και την πιπεριά.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι.
Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε να επικαλυφθεί.
Σερβίρετε κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Συμβουλές:

Εάν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγορά από το κατάστημα.
Προσθέστε άλλα λαχανικά στη σαλάτα, όπως σέλινο, κρεμμύδι ή πράσινα φασόλια.
Σερβίρετε τη σαλάτα σε ένα κρεβάτι με μαρούλι ή χόρτα.
Γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανό ή σχοινόπρασο.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Talida Marin

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρώσικη σαλάτα

Ρώσικη σαλάτα

Συνταγή ρώσικης σαλάτας που είναι πολύ ζουμερή και νόστιμη. Βγαίνει έτσι όχι μόνο λόγω των συστατικών που περιέχει αλλά και λόγω του τρόπου παρασκευής του. Μια παραδοσιακή συνταγή με μια πινελιά που την κάνει μοναδική

Συστατικά:

500 γρ πατάτες
100 γρ καρότο
2 αυγα
80 γρ αρακάς
8 ελιές
2 γλυκόξινα τουρσιά
145 g τόνου στραγγισμένο βάρος
1 κουταλιά της σούπας ελληνικό γιαούρτι
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Για διακόσμηση
Μαγιονέζα, 1 αυγό, 3 ελιές και 4 γαρίδες για διακόσμηση

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε μία κατσαρόλα Βάζουμε τις πατάτες ολόκληρο το καρότο και νερό να τις σκεπάζει και βράζουμε έως ότου οι πατάτες τρυπάνε εύκολα με το πιρούνι.
Στη συνέχεια βράζουμε δύο σφιχτά αυγά και αφήνουμε στην άκρη.
Ξεκινάμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και το καρότο και στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και το καρότο επίσης.
Σε έναν τρίφτη τρίβουμε τα 2 αυγά, όχι το πολύ ψιλό και το προσθέτουμε μέσα στο μπολ που έχουμε βάλει τις πατάτες με το καρότο.

Ψιλοκόβουμε τις ελιές για το τουρσί και μαζί με τον έτοιμο αρακά τα ρίχνουμε στο μπολ προσθέτουμε και τον τόνο το γιαούρτι και την μαγιονέζα και ξεκινάμε το ανακάτεμα όταν όλα τα υλικά έχουνε ενωθεί μαζί τότε αρχίζουμε βάζουμε σε μία πιατέλα σχηματίζουμε με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι ένα κορμό και από πάνω αλείφουμε με τη μαγιονέζα
πασπαλίζουμε τον κορμό με τριμμένο αυγό και διακοσμούμε με τις γαρίδες, διαφορετικά Ίσως με ελιές ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι λεμονάτο με πατάτες και καρότα
Επόμενο άρθροΑμυγδαλότουρτα