Κέικ Μυρμηγκάτο

Πρόσφατα είχα την τύχη να δοκιμάσω το Κέικ Μυρμηγκάτο και ενθουσιάστηκα! Η γεύση του ήταν πλούσια και σοκολατένια, με μια υπέροχη υφή που ήταν αφράτη τα κομματακια από σοκολάτα  ήταν η τέλεια πινελιά, προσθέτοντας μια επιπλέον δόση γλυκύτητας.

Εκτός από την υπέροχη γεύση, το Κέικ Μυρμηγκάτο έχει και μια σειρά από άλλα πλεονεκτήματα:

  • Είναι φτιαγμένο με αγνά υλικά: Το κέικ φτιάχνεται με φρέσκα αυγά, βούτυρο και κακάο, εξασφαλίζοντας μια ανώτερη γεύση και ποιότητα.
  • Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση: Το Κέικ Μυρμηγκάτο ταιριάζει τέλεια για κάθε περίσταση, από ένα απλό καφέ με φίλους μέχρι ένα επίσημο γλέντι.

Εάν ψάχνετε για ένα κέικ που είναι νόστιμο, ποιοτικό και ιδανικό για κάθε περίσταση, τότε το Κέικ Μυρμηγκάτο είναι η τέλεια επιλογή! Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Επιπλέον σχόλια:

  • Μπορείτε να προσθέσετε μια δική σας πινελιά στο Κέικ Μυρμηγκάτο γαρνίροντάς το με φρέσκα φρούτα, σαντιγί ή τρούφα.
  • Το Κέικ Μυρμηγκάτο διατηρείται φρέσκο για αρκετές ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.
  • Εάν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας Κέικ Μυρμηγκάτο, υπάρχουν πολλές εύκολες συνταγές διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Συνοψίζοντας:

Το Κέικ Μυρμηγκάτο είναι ένα υπέροχο κέικ που συνδυάζει την πλούσια γεύση, την αφράτη υφή και την υψηλή ποιότητα. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση και σίγουρα θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Συστατικά

3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη (250 ml)
1 ποτήρι γάλα
Μισό ποτήρι λάδι
2,5 φλιτζάνια αλεύρι (με ένα φλιτζάνι 200 ml)
1 πακέτο βανίλια
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
50 γρ τρουφα σοκολάτας (σοκολάτα για διακόσμηση κέικ)

Παρασκευή

Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει αφρός και κρεμώδης.
Προσθέστε λάδι και γάλα σε αυτό και ανακατέψτε.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε από πάνω την τρούφα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το έτοιμο μείγμα σε μια φόρμα για κέικ που έχουμε αλείψει με βουτυρο σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.
Όταν το κέικ βγει από το φούρνο και κρυωσει το βγάζουμε από τη φόρμα του κέικ.
Κόβουμε και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι από το TOP RECEPTEKA

Προηγούμενο άρθροΠιπεριές για “Γιορτινό” τραπέζι με αυγά και τυριά
Επόμενο άρθροΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΙΤΑ