Αγκινάρες Λεμονάτες!!!!

Οι Αγκινάρες Λεμονάτες είναι εξαιρετικά ωραίες , γρήγορες στην προετοιμασία και νόστιμες, όπως κι αν τις φτιάξετε. Από λεμονάτες μέχρι ομελέτα. Το μόνο δύσκολο μέρος με τις φρέσκες αγκινάρες είναι το καθάρισμά τους και το μυστικό για να μην μαυρίσουν είναι να τις πασπαλίζετε με χυμό λεμονιού και αλάτι. Για να αποφύγετε αυτή την ταλαιπωρία,  χρησιμοποιήστε κατεψυγμένες.

Υλικα

1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αγκινάρες
3-4 καρότα
λίγο άνηθο
5-6 μπαχαρια
2 δαφνοφυλλα
αλάτι, πιπέρι
1 πατάτα

χυμό από 1 κ 1/2 λεμόνι,
κορν φλαουρ

Μαγείρεμα

Σε μια κατσαρόλα με λάδι τσιγαρισα το κρεμμύδι τριμμένο, σκόρδο ψιλοκομμένο.
Εριξα τις αγκινάρες τα καρότα σε ροδελες,λίγο άνηθο ψιλοκομμενο,μπαχαρια, δαφνοφυλλα,αλάτι, πιπέρι κ νερό κ το άφησα να γίνει.
Λιγο πιο μετά έριξα την πατάτα κομμένη σε χοντρά κομμάτια κ τα άφησα να μαλακώσουν.
Σε μπολακι ανακατεψα χυμό από το λεμόνι,λίγο κορν φλαουρ κ 2-3 κ σ απ’ το ζουμί.
Το έριξα στην κατσαρόλα κ ανακατεψα λίγο. Το άφησα πολύ λίγα λεπτά ακόμα κ έτοιμο!!!

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Chris Mpirmpilis Maria Kalamari

Προηγούμενο άρθροΝόστιμα και γρήγορα μπουρεκάκια με τυρί
Επόμενο άρθροΚέικ μελιού με κρέμα και σοκολάτα