Αυτό το κέικ μπισκότων με καρύδια είναι απίστευτα εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, και πεντανόστιμο!

Λατρεύω πόσο απλά υλικά χρειάζονται, και πόσο γρήγορα μπορεί να φτιαχτεί.

Είναι ιδανικό για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο, ή για όσους θέλουν ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό.

Η γεύση του είναι πλούσια και με μια ωραία κρουστή υφή από τα μπισκότα.

Τα καρύδια προσθέτουν μια ωραία τραγανή υφή και μια γευστική πινελιά.

Σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό για κάθε περίσταση!

Υλικά:

250 ml βραστό νερό
300 γρ αλεσμένα καρύδια
250 g ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ ζάχαρη άχνη
250 ml γάλα
2-3 κουταλιές της σούπας ρούμι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό πορτοκαλιού ή
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα ρούμι αντί για ρούμι)
580 g μπισκότα πτι μπερ

καρύδια για πασπάλισμα, μισά αλεσμένα, μισο ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα καρύδια
Ρίχνουμε τα καρύδια σε 250 ml βραστό νερό, ανακατεύουμε για ένα λεπτό να ενωθούν όλα καλά σε ένα πολτο,
αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατεψει.
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα.
Ανακατεύουμε τα κρυωμένα καρύδια. Χωρίζουμε τη γέμιση σε 4 μέρη.
Βουτήξτε τα μπισκότα σε γάλα με ρούμι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό πορτοκαλιού αντί για ρούμι) και τα απλώστε σε ορθογώνιο σχήμα, σε 4 σειρές των 5 μπισκότων.
Απλώνουμε τη γέμιση σε κάθε σειρά μπισκότων.


Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από το κέικ και στα πλαϊνά και πασπαλίζουμε με καρύδια.
Το κέικ πρέπει να μείνει στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το κόψετε και το σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: sofra

Προηγούμενο άρθροΕντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με Νηστίσιμα Σοκολατένια Πτι-φουρ
Επόμενο άρθροΣιροπιαστά τσουρεκάκια: Αφράτα, μελωμένα και… ακαταμάχητα!