Συστατικά

Για το σιρόπι:
6 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη (λευκή)
4 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Για τη ζύμη:
170 gr αλατιού βουτύρου
1 1/2 φλιτζάνια νερό
1/2 kg αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι (γενικής χρήσης)
6 μεγάλα αυγά

Βήματα για να το κάνετε
Κάνε το σιρόπι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη, 4 φλιτζάνια νερό, βανίλια και χυμό λεμονιού Βράσουν. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10 έως 15 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια χωρίστε σε δύο μεγάλα κύπελλα.
Κάντε τη ζύμη
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 210 C. Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, λιωστε το βούτυρο σε 1 1/2 φλιτζάνια νερό.
Προσθέστε αλάτι και αλεύρι και ανακατέψτε έως ότου η ζύμη σχηματίσει μία μάζα που δεν κολάει πλευρές της κατσαρόλα.

Χτυπάτε στα αυγά, ένα κάθε φορά, μέχρι το κτύπημα να είναι λειο και μαλακο.
Ψήστε τα γλυκά
Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Γεμίστε μια τσάντα ζαχαροπλαστικής που είναι εφοδιασμένη με ένα μεγάλο άκρο για ζύμη και φτιάξτε 12 πτυχωτά τουλουμπακια (12 εκ) πάνω στο προετοιμασμένο ταψί.
Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά, έως ότου το τουλουμπακι φουσκώσει και γίνει χρυσοκαφέ.
Τοποθετήστε το καυτό τουλουμπακι στα δύο κύπελλα σιροπιού, πιέζοντας ελαφρά. Αφήστε τα όλη τη νύχτα και απολαύστε τα την επόμενη μέρα.

ΠΗΓΗ: www.thespruceeats.com

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδαλένιος
Επόμενο άρθροΤο πιο Εύκολο κανταΐφι που έχετε φτιάξει