Κέικ Σοκολάτας

Ενθουσιάστηκα:

  • Από την ευκολία της συνταγής: Η προετοιμασία ήταν γρήγορη και απλή, χωρίς περίπλοκα βήματα.
  • Από την υφή του κέικ: Ήταν τόσο αφράτο που “λιώνε” στο στόμα.
  • Από την γεύση: Η ισορροπία μεταξύ σοκολάτας, βανίλιας και υγρασίας ήταν τέλεια.

Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω! Μάλιστα, σκέφτομαι να πειραματιστώ προσθέτοντας ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας στο μείγμα.

Μερικές επιπλέον παρατηρήσεις:

  • Το κέικ ψήθηκε ομοιόμορφα στη φόρμα μου, χωρίς να κολλήσει.
  • Χρησιμοποίησα κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη και το αποτέλεσμα ήταν γλυκό, χωρίς να είναι υπερβολικό.
  • Μπορείτε να στολίσετε το κέικ με σαντιγί και τρούφα σοκολάτας, αλλά ταιριάζει τέλεια και με μια απλή επικάλυψη από ζάχαρη άχνη.

Συνολικά, συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτή τη συνταγή! Είναι ιδανική για όσους αγαπούν τα κέικ σοκολάτας και θέλουν να φτιάξουν ένα εύκολο και γευστικό γλυκό.

Υλικά:

2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 βανίλιες
1,5 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
3/4 κούπας κακάο
2 αυγά
1 κούπα γάλα
1 κοφτη κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 3/4 κούπας αλεύρι γοχ.
1 κούπα βραστό νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τις βανίλιες, τη σόδα, το μπέικιν και το κακάο.
Προσθέστε τα αυγά, το γάλα και το αλάτι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Τέλος, προσθέστε το βραστό νερό και ανακατέψτε καλά.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
Ρίξτε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10-15 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια ή σοκολάτα στο μείγμα του κέικ.
Για ένα πιο πλούσιο κέικ, μπορείτε να αντικαταστήσετε το 1/4 της κούπας αλεύρι με κακάο.
Μπορείτε να σερβίρετε το κέικ με σαντιγί, παγωτό ή γλασο σοκολάτας.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Βασιλικη Μπερμπιλαγκα

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο: Φτιάξτο Σπιτικά με Απλά Υλικά
Επόμενο άρθροΑπλό Τρουφάτο Κέικ για Όλες τις Περιστάσεις