Υλικά

1 πακέτο κανταΐφι
250 γραμμάρια βούτυρο
Για την κρέμα
6 κρόκους αυγού
6 x φλιτζάνια γάλα πλήρους γάλακτος
1 x ζάχαρη φλιτζανιού
7 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
1 κουταλιά αλεύρι καλαμποκιού
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας
Για το σιρόπι
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό,
χυμό ενός λεμονιού
βράσιμο 4 λεπτά!!

Εκτέλεση
Ανοίγουμε καλά το κανταίφι και ρίχνουμε πάνω του το βούτυρο λιωμένο το ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε μακρόστενο ταψί .Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους 180 βαθμούς.Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι και την κρέμα.Βγάζουμε απο τον φούρνο και τοποθετούμε σε άλλο σκεύος το μισό κανταΐφι.Σιροπιάζουμε με το μισο σιρόπι το μισό κανταίφι .πρεπει να είναι κρύο το ένα ζεστό το άλλο. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο κανταίφι
κατόπιν τοποθετούμε το υπόλοιπο κανταΐφι και σιροπιάζουμε .Πασπαλίζουμε με καρύδια χοντροκομμένα

Για την κρέμα

Για να κάνετε κρέμα, τοποθετήστε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε με to χερι μέχρι να εξαφανιστεί πλήρως η ζάχαρη. Προσθέστε το cornflaour, τη ζάχαρη βανίλιας, το σιμιγδάλι και το γάλα. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ και κρεμώδες. Ανακατέψτε συνεχώς και σιγουρευτείτε ότι δεν βράζει.
Αφήστε την κρέμα να κρυώσει

ΠΗΓΗ:

 

Custard and whipped cream pastry with syrup

(Ekmek Politiko)

Ingrentients

250gr kataifi dough (9 oz.)
250 gr of butter (9 oz.)
For the custard
 6 x egg yolks
 6 x cups full cream milk
 1 x cup sugar
 7 x tablespoons semolina
 1 x tablespoon corn flour
 1 x teaspoon vanilla sugar
For the syrup
2 cups of sugar tea,
2 cups water,
juice of a lemon
boiling 4 minutes !!

Implementation
Work the kataifi dough with your hands, tearing apart the shreds and spreading the strands out
a bit if they clump together, in order to get fluffy and pour the melted butter, stir well
and place on a long baking tray. Bake until take a golden color at 350 F degrees.
In the meantime we have prepared the syrup and the cream. Remove the pan from the oven and place  Half kataifi in another baking pan and let it to cool down. Leave the syrup aside to cool down for a while, until lukewarm. Ladle slowly the lukewarm syrup over the cold baked kataifi.
Pour the cream over the syrupy kataifi and then put the rest of the kataifi dough.
Sprinkle with chopped walnuts.

For the custard

To make custard, place egg yolks and sugar in a heavy saucepan and mix with a hand mixer until sugar has completely dissolved. Add in the corn flour, vanilla sugar, semolina and milk. Stir well and then place on low heat. Cook until mixture becomes thick and creamy. Stir constantly and make sure it doesn’t boil.
 Allow custard to cool down

Προηγούμενο άρθροΜελόπιτα Σίφνου της Μαρώ
Επόμενο άρθροΚέικ με Ταχίνι (Ταχινόπητα) :