Κουλουράκια με γιαούρτι

  • Νόστιμα και αφράτα: Η ζύμη με γιαούρτι δίνει στα κουλουράκια μια υπέροχη υφή, ενώ το μαχλέπι  και το ξύσμα πορτοκαλιού προσθέτουν μια γλυκιά και δροσιστική γεύση.
  • Εύκολα στην παρασκευή: Η συνταγή είναι απλή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.
  • Ιδανικά για όλες τις περιστάσεις: Μπορείτε να τα απολαύσετε με τον καφέ ή το τσάι σας, ως σνακ ή ως κέρασμα στους καλεσμένους σας.
  • Υγιεινά: Η χρήση γιαουρτιού αντί για βούτυρο κάνει τα κουλουράκια πιο υγιεινά, ενώ η προσθήκη σουσαμιού μπορεί να τα εμπλουτίσει με θρεπτικά συστατικά.

Συνολικά, τα κουλουράκια πλεξούδες με γιαούρτι είναι μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για όσους θέλουν ένα γλυκό σνακ ή κέρασμα. Η υφή τους είναι αφράτη και η γεύση τους γλυκιά και δροσιστική, ενώ η χρήση γιαουρτιού τα κάνει πιο υγιεινά.

Σας προτείνω να δοκιμάσετε την συνταγή και να τα απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας!

Υλικά

2 κουπάκια γιαούρτι
2 κουπάκια ζάχαρη
1 καλαμποκέλαιο
2 μπέικιν
1 κουταλάκι μαχλέπι μαζί με κακουλέ
ξύσμα πορτοκαλιού
αλεύρι 6 με 7 κούπες
Σουσαμι

για επάλειψη
1 κροκο αυγου
καλαμποκελαιο

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα βάζουμε γιαούρτι,ζάχαρη ένα καλαμποκέλαιο, μπέικιν ένα κουταλάκι μαχλέπι μαζί με κακουλέ το ξύσμα πορτοκαλιού και αλεύρι τα ζημωνουμε και τα αφήνουμε 2 3 ώρες να ξεκουραστούν
Πλάθουμε πλεξουδάκια και τα αλείφουμε με κρόκο και λίγο καλαμποκέλαιο για να γιαλισουν σουσαμάκι η και φίλε αμυγδάλου τα ψήνουμε για ένα τέταρτο στους 180 βαθμούς κελσίου καλή επιτυχία σε όποιον τα κάνει!!

H Συνταγή είναι της κας Neni Kant

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς Τυλιχτός: για τους Λατρεις των Γλυκών
Επόμενο άρθροΠατατοκεφτέδες : Το απόλυτο comfort food