Το μόνο που χρειάζεστε είναι αλεύρι, γιαούρτι και μπέικιν πάουντερ! Εδώ είναι πώς τα φτιάχνω (Recipe in English)

Συστατικά για τα ψωμάκια

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για σκόνισμα
1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι νερό
Mείγμα σουσάμι με παπαρονοσπορο
Αυτή η συνταγή κάνει 6 κουλούρια. Μπορείτε να κάνετε διπλή συνταγή για δώδεκα.

Για την επάλειψη 
1 αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού νερό
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Τυρί κρέμας λαχανικών
220γρ τυρί κρέμα
Μισό φλιτζάνι λαχανικά σε κύβους (Λευκό κρεμμύδι σε κύβους, Σέλινο σε φέτες,
κόκκινη πιπεριά σε κύβους, καρότο σε κύβους)

Παρασκευή

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Λαδώστε / βουτυρώστε το ταψί σας και πασπαλίστε με το μείγμα σουσαμιού
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Προσθέστε το γιαούρτι και το νερό και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Ζυμώνουμε τη ζύμη για λίγο μέχρι να μαλακώσει.
Βγάλτε τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιγάνει και χωρίστε σε 6 ίσα κομμάτια. Τυλίξτε κάθε κομμάτι σε ένα παχύ σχοινί και φέρτε τα άκρα μαζί (κύκλος), πιέζοντας τα μαζί και τοποθετήστε τα στο ταψί.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό και το μέλι με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό. Βουρτσίστε τα κουλούρια με μείγμα αυγών. Προσθέστε όλα τα καρυκεύματα από πάνω. Να είστε γενναιόδωροι!
Ψήστε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά. Μεταφέρετε σε μια ξύλινη σανίδα για να κρυώσει εντελώς (περίπου 10 λεπτά).
Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με τυρί κρέμα λαχανικών.

Τυρί κρέμας λαχανικών
Τοποθετήστε το τυρί στο μίξερ ή στο μπλεντερ, σε μέτρια ταχύτητα και ανακατέψτε το τυρί να γίνει κρέμα. Προσθέστε επιπλέον συστατικά και ανακατέψτε έως ότου αναμειχθούν πλήρως με το τυρί. Βάλτε το σε ένα σκεπαστό μπολ και φυλάξτε στο ψυγείο για 24 ώρες για να ανακατευτούν οι γεύσεις.

Συμβουλές
Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τα κουλούρια από το ταψί ενώ κρυώνετε, ώστε να μην κολλήσουν.

Greek Yogurt Bagels & Vegetable Cream Cheese

is the perfect brunch item on your menu. All you need is flour, greek yogurt and baking powder! Here is how I make them:

Ingredients for the bagels

2 cups all purpose flour plus extra for dusting
1 cup Greek Fage yogurt
1 teaspoon baking powder
½ teaspoon salt
1/2 cup water
Everything but the bagel sesame seasoning blend

This recipe makes 6 bagels. You can double recipe for a dozen.

For the egg wash
1 egg
2 teaspoons water
2 teaspoons honey

Vegetable Cream Cheese
1 block cream cheese
Half cup diced veggies (Diced white onion,Diced celery,Diced red pepper,diced carrot)

Preparation

Preheat the oven to 375℉. Oil/butter your bagel pan and add a sprinkle of everything seasoning on the pan.
In a large bowl combine flour, baking powder, and salt. Add the yogurt and water and stir to combine. Knead the dough briefly until smooth.
Turn out the dough onto a lightly floured board and divide into 6 equal pieces. Roll each piece into a thick rope, and bring the ends together, pressing them together and place it in the bagel pan. (Check my instagram @cooklikeakarpathian for the link in bio for the pans)
In a small bowl, whisk together the egg and honey with 2 tsp of water. Brush the bagels with egg mixture. Add Everything Seasoning on top. Be generous!
Bake until golden brown, about 30 minutes. Transfer to a wooden board to cool completely (about 10 minutes).
Serve at room temperature with vegetable cream cheese. Store any leftovers in an airtight container at room temperature for up to 5 days or in the freezer for up to 6 months!

Tips
It’s important to take the bagels out of the pan while cooling so they do not get soggy.

ΠΗΓΗ:  Cook Like a Karpathian

 

Προηγούμενο άρθροΤο Γαλακτοπούρεκο της Αλκυώνης
Επόμενο άρθροΧοιρινό λεμονατο με ρύζι