Τα κουλουράκια με καλομποκάλευρο και τυριά είναι ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ ή επιδόρπιο. Η γλυκιά γεύση του καλαμποκιού συνδυάζεται τέλεια με τη salty γεύση των τυριών, δημιουργώντας ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.

Η συνταγή που βρήκα είναι αρκετά εύκολη στην εκτέλεση και τα υλικά είναι εύκολο να βρεθούν.  Τα κουλουράκια βγαίνουν τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά. Η γεύση τους είναι πλούσια και αρωματική. Είναι ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τα γλυκά και τα τυριά.

Υλικά:

αυγά 2 τεμ.
τυρί φέτα 1/2 κουπα
τυρί κιτιρνο 1/2 κουπα
καπνιστό τυρί 1/2 κουπα
βούτυρο λιωμένο 3 κ.σ.
καλαμποκάλευρο 1/2 κουπα
άσπρο αλεύρι σχεδόν 1 κουπα
μπέικιν πάουντερ 1 κουτ.γλ
μίγμα σπόρων

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι. Σε αυτά προστίθεται θρυμματισμένη φετα, τριμμένο κιτρινο τυρί και καπνιστό τυρί, λιωμένο βούτυρο και των δύο τύπων αλεύρια, μαζί με το μπέικιν πάουντερ.

Λαμβάνεται μια μαλακή, ελαφρώς κολλώδης ζύμη.
Με λίγο αλεύρι, η ζύμη ανοιγεται χαρτί ψησίματος.
Χρησιμοποιώντας ένα κου πατ ένα κύπελλο κοβουμε τα κουλούρια και κάνουμε την τρυπα στην μεση με ενα καπάκι αναψυκτικού.

Πασπαλίζονται με ανάμεικτους σπόρους και μαζί με το χαρτί μετακινούνται στο ταψί.
Τα κουλούρια ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Τα κουλούρια είναι ένα υπέροχο πρωινό το Σάββατο, μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Η Συνταγή είναι από το mytasted.blogspot.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Kουλουράκια πορτοκαλιού

Τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι ένα δημοφιλής έδεσμα της ελληνικής κουζίνας, που παρασκευάζεται κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Είναι αφράτα, αρωματικά και έχουν μια ξεχωριστή γεύση πορτοκαλιού.
Η συνταγή για τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι σχετικά απλή και απαιτεί μόνο λίγα υλικά. Τα βασικά υλικά είναι το ηλιέλαιο, ο χυμός πορτοκαλιού, η ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και η σόδα.

Η παρασκευή των νηστίσιμων κουλουριών πορτοκαλιού ξεκινά με το ανακάτεμα των στερεών υλικών σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, προστίθεται το υγρό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
Η ζύμη πλάθεται σε μικρά μπαλάκια και τοποθετείται σε ένα ταψί που έχει στρωθεί με λαδόκολλα. Τα κουλουράκια ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι ένα τέλειο γλυκό για να απολαύσετε κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Είναι νόστιμα, αρωματικά και μπορούν να σερβιριστούν σκέτα ή με άχνη ζάχαρη ή σιρόπι πορτοκαλιού.
Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στη παρασκευή των νηστίσιμων κουλουριών πορτοκαλιού:

Χρησιμοποιήστε πορτοκάλια με έντονο άρωμα.
Μην παρακάνετε το ανακάτεμα της ζύμης, ώστε να μην σκληρύνει.
Ψήστε τα κουλουράκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Υλικά

850 γραμ. αλεύρι,
1 μπεικιν παουντερ,
2 βανιλιες,
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια,
1 φλιτζάνα χυμό πορτοκαλιού μαζί με την ψίχα,
1φλιτζάνα ζαχαρι,
1 φλιτζάνα ηλιελαιο.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
Σ ένα μπόλ ανακατευω όλα τα υλικα
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
Από επάνω δεν βάζω αυγό γιατί είναι νηστισιμα και τα αλοιφω με ένα πινέλο που έχω ετοιμάσει λίγη ζάχαρη και νεράκι
και μετά από επάνω βάζω το σουσάμι.
Ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με τον δικό σας φούρνο.

H Συνταγή είναι της κας Martha Manousaki

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες κολοκυθιού (κολοκυθοκεφτέδες)
Επόμενο άρθροΣπιτικό παγωτό με μερέντα και σοκολατάκια