Μια τέλεια λύση για να αξιοποιήσετε το αρνί που σας περίσσεψε από το τραπέζι, είναι η Κρεατόπιτα με αρνί! Εκτός από νόστιμη, η πίτα αυτή είναι και πολύ εύκολη στην παρασκευή της.

Υλικά

Για τη γέμιση
Κρέας που περρισεψε από αρνί ή κατσίκι διαλεγμενο χωρίς πετσες και κόκκαλα σε κομματάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιες μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πιπερια Φλώρινης σε ροδελες
Μισο ποτηράκι ελαιόλαδο
1 κύβος κότας
Αλάτι πιπέρι
Χυμός από μισό λεμόνι
κουρκουμά ρίγανη πάπρικα

Για τα φύλλα
Μισό κιλό αλεύρι και έξτρα για το άνοιγμα
2 κουταλιες λάδι
Λίγο ξύδι λίγο αλάτι
Για την επάλειψη
Ελαιόλαδο
Κροκος αυγού

Εκτέλεση

Σωταρουμε τα λαχανικά μας με το λάδι
Στο μπωλ που έχουμε το κρέας ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να πάει παντού έτσι θα σπάσει η μυρωδιά τους αρνιού
Προσθέτουμε το κρέας μέσα στα λαχανικά και αλατιζουμε( όχι πολύ γιατί έχει και το κρέας και ο κύβος )και ένα ποτήρι νεράκι ζεστό που έχουνε διαλύσει τον κύβο και ανακατευουμε ..
Βάζουμε τα υλικά της ζύμης σε μπολακι τα ζυμωνουμε και κόβουμε σε 4 τεμάχια τα δύο μεγαλύτερα για από κάτω
Λαδωνουμε ένα ταψί και στρώνουμε δύο φύλλα λαδωμένα από κάτω στρώνουμε τη γέμιση που πρέπει να έχει και λίγο ζουμακι και άλλα δύο πάνω λαδωμένα και αλλοιφουμε με κρόκο αυγού.. ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 β.μεχρι να ροδισει

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Οι συνταγες της Ρεας