Mελιτζάνα γεμιστή με κοτόπουλο και πατάτες

Αφού μου περίσσεψαν μελιτζάνες ένα πολύ νόστιμο και κομψό πιάτο στο φούρνο,
ένα απλό πιάτο που θα εκπλήξει τους αγαπημένους σας.
Το πιάτο μπορεί να παρασκευαστεί με δύο τύπους κοτόπουλου ή μοσχαρίσιου κρέατος.
προτιμήσαμε την πρώτη επιλογή.

Υλικά:

• μελιτζάνα 2 τεμ.
• φιλέτο κοτόπουλου 250 γρ
• μέτριες πατάτες 2 τεμ.
• κρεμμύδι 1 τεμ.
• κόκκινη πιπεριά 1/2 τεμ.
• πράσινη πιπεριά 1/2 τεμ.
• ντομάτα 1 τεμάχιο
• Σκόρδο 2 σκελίδες λιωμένες
• φυτικό λάδι
• Αλάτι
• πιπέρι
• θυμάρι

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες , κόψτε τις σε λεπτές φέτες, αλατίστε τις για να φύγει η πικρία.
πλένονται και στεγνώνουν.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Το κρέας κόβεται σε κομμάτια και βράζεται σε καυτό λάδι.
Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βγάλτε το σε ένα πιάτο.
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε κύβους.
Τηγανίζουμε και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, προσθέτουμε τις τριμμένες σκελίδες σκόρδου και τηγανίζουμε ελαφρά.

Επιστρέψτε το κρέας στο τηγάνι και μαγειρέψτε με τα λαχανικά για άλλα 5,6 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε, θυμάρι.
Προσθέτουμε τις τηγανητές πατάτες και ανακατεύουμε.


Η γέμιση που παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο αφήνεται να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Σε μικρές κεραμικές φόρμες ή ένα πυρεξ, τοποθετήστε 3 φέτες μελιτζάνας, διαγώνια, έτσι ώστε τα άκρα τους να κρέμονται στην άκρη της φόρμας.
Αλατίζετε τις μελιτζάνες και ρίχνετε μια κουταλιά από την έτοιμη γέμιση στη μέση.
Από πάνω η γέμιση καλύπτεται με τις άκρες των μελιτζανιών που κρέμονται στο καλούπι.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το τυρί.

Απόλαυσέ το!

ΠΗΓΗ: https://mytasted.blogspot.com/