Χοιρινές Μπριζόλες σε σάλτσα μπύρας

Συστατικά:

– 6 με 8 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα
– 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
– λάδι τηγανίσματος
– 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 3 σκελίδες σκόρδο
– ένα κλωνάρι δεντρολίβανο
– 5 με 6 φύλλα φασκόμηλου
– 300 έως 350 χιλιοστόλιτρα ελαφριάς μπύρας
– αλάτι και μαύρο πιπέρι
– νερό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και χτυπάμε τις μπριζόλες να γίνουν λίγο πιο λεπτές και αφαιρούμε κάποια κομμάτια λίπους
Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο αλεύρι και τις αλευρώνουμε και στη συνέχεια ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι
Ξεκινάμε και τις τηγανίζουμε 2-3 μαζι περίπου 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά και 3-4 λεπτά από την άλλη και τις βγάζουμε σε μία πιατέλα
Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε και τις υπόλοιπες

Στη συνέχεια πάλι στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το σκόρδο το δενδρολίβανο τα ανακατεύουμε και για κάνα 2 λεπτά

Στη συνέχεια προσθέτουμε την μπίρα και τα αφήνουμε 4-5 λεπτά για να ανακατέβούμε περιστασιακά αυξάνουμε τη θερμοκρασία στη μέση περίπου
Προσθέτουμε μέσα το κρέας αλατίζουμε και τρίβουμε και το πιπέρι από πάνω αναποδογυρίζουμε τις μπριζόλες μια-δυο φορές για να μπορέσουν να ρουφήξουν τη σάλτσα

Προσθέτουμε 200 μλ νερό σταδιακα και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει και τότε θεωρούμε ότι είναι έτοιμες. Βάζουμε τις μπριζόλες σε μία πιατέλα ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ότι μας αρέσει

Δείτε την εκτέλεση στο SOS Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ψητές Χοιρινές Μπριζόλες λαιμού και ψημένες φρέσκες πατάτες

Υλικά

Αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
μπαχαρικά – ανακατέψτε δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη
σκόρδο – 2 σκελίδες
μπύρα – 1/2 κουτί
ελαιόλαδο – 2 κουταλιές της σούπας.

Για τις Πατατες
500 γραμμάρια πατάτας.
1 κουταλιά ξύδι μήλου μηλίτη
2-3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
2 σκελίδες σκόρδο
2 πρέζες αλάτι.
ένα μάτσο φρέσκο άνηθο.

Εκτελέση

Πλύνετε τις μπριζόλες και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο (χωρίς να το ξεφλουδίσετε) και μπαχαρικά.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε την μπύρα.
Κλείστε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε σε κρύο φούρνο στους 250 ° C για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, μειώστε τους 180 ° C και ψήστε τα χοιρινά μπριζόλα 1.5 – 2 ώρες.
Αφαιρέστε το φύλλο και ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Για τις Πατάτες

Γυρίστε το φούρνο στους 200 Βαθμούς. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες 
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μαζεύουμε τις πατάτες σε αυτό για 7-8 λεπτά. Πάρτε
ένα κατάλληλο ταψί και καλύψτε το κάτω μέρος με χαρτί ψησίματος.
Στραγγίστε τις πατάτες και απλώστε τις ομοιόμορφα στο ταψί. Προσθέστε περίπου 100 ml
νερού (ανάλογα με τις πατάτες που θα βάλετε)  ψήνουμε για 30 λεπτά, στα τελευταία 5 τοποθετήστε το ταψί στην πάνω θέση ή χρησιμοποιήστε τον ανειμιστήοα νια να αποκτήσετε ένα χρυσό χρώμα. Πλύνετε και ψιλοκόψτε τον άνηθο. Ανακατέψτε το με θρυμματισμένο σκόρδο, ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες,
καρυκεύστε με το προκύπτον μείγμα και αφήστε τις για λίγα λεπτά για να απορροφήσουν
τα αρώματα.

Σερβίρετε τα ζεστές μαζί με τις Μπριζόλες.

Προηγούμενο άρθροΜπαστουνάκια με ζύμη πατάτας από το παλιό τετράδιο της μαμάς
Επόμενο άρθροΜακαρόνια φούρνου με κιμά και τυριά