Μακαρονόπιτα με φύλλο

Η μακαρονόπιτα με φύλλο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει το μαλακό ζυμαρτικό  με το τραγανό φύλλο και το κάνει ακόμα πιο νόστιμο. Είναι ιδανική επιλογή για μια οικογενειακή συγκέντρωση ή ένα δείπνο με φίλους.

Υλικά

2 φύλλα χωριάτικα
500γρ κοφτό ζυμαρικό.

για την μπεσαμελ
50γρ καλαμποκελαιο,
3 κσ αλεύρι,
2 φλ γάλα.

400γρ φέτα,
150γρ γραβιέρα

για το χυλό
100γρ στρ γιαούρτι 100γρ γαλα
100γρ ελαιολαδο
Αλεύρι κ αλάτι

Εκτέλεση

Έβρασα το κοφτό ζυμαρικό.

Για την μπεσαμελ

Έκανα μία μπεσαμελ με καλαμποκελαιο, αλεύρι και γάλα.
Έριξα μέσα στην μπεσαμελ τα μακαρόνια την φέτα και την γραβιέρα και ανακάτεψα πολύ καλά.

Συναρμολόγηση
Έτοιμα φύλλα χωριάτικα 4 φύλλα κάτω την γέμιση και 2 φύλλα επάνω.
Γυρνάμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα για να φτιάξουμε τον κόθρο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια.
Το κάθε φύλλο το περιχυνω με χυλό…..
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της Ευστρατίου Μπελίντα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μακαρονόπιτα με φέτα και χωρίς φύλλο

Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα

Συστατικά:

2,5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
400 γραμμάρια ζυμαρικών
7 αυγά
500 γραμμάρια τυριού
7 κουταλιές γιαουρτι
100 ml λάδι
κιτρινο τυρί
σουσάμι
100 ml γάλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με αλάτι και προσθέτουμε τις πέννες.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε 5 αυγά ρίχνουμε την φέτα και γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 1.5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τα μακαρόνια το λάδι, τρίβουμε από πάνω λίγο κίτρινο τυρί και
απλώνουμε το μείγμα αυγών και μία μαρίζ το ανακατεύουμε με τα μακαρόνια να παει παντού.
Τέλος σκεπάζουμε με τριμμένο τυρί και σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Παράλληλα ρίχνουμε 2 αυγά σε ένα μπολάκι, το γάλα, 1 κγ αλάτι και ανακατεύουμε.
Μόλις βγάλουμε τα μακαρόνια από το φούρνο τα περιχύνουμε με το μείγμα.
Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη.

Ετοιμοοοοοοοο

Το κανάλι της Συνταγής είναι εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΑχνιστό Κοτόπουλο με Αρωματικά Πράσα και Σέλινο
Επόμενο άρθροΛαζάνια με σπανάκι και μπεσαμέλ