Mικρά τυρόψωμα με γραβιέρα και κεφαλοτύρι

Τα μικρά τυρόψωμα είναι ένα νόστιμο σνακ ή ορεκτικό που συνδυάζει την πλούσια γεύση των δύο τυριών. Η γραβιέρα προσφέρει ένα ελαφρύ και κρεμώδες άρωμα, ενώ το κεφαλοτύρι προσθέτει πιο έντονη γεύση και υφή. Αυτό το συνδυασμό τυριών πάνω σε μικρά ψωμάκια δημιουργεί ένα απολαυστικό αποτέλεσμα που μπορεί να απολαμβάνεται σε κάθε ευκαιρία.

 

Μικρά τυρόψωμα με γραβιέρα και κεφαλοτύρι: Μια γευστική μπουκιά!

Αυτά τα μικρά τυρόψωμα είναι μια πανδαισία γεύσεων! Η τραγανή ζύμη αγκαλιάζει τρυφερό τυρί γραβιέρας και κεφαλοτυριού, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη μπουκιά.

Πλεονεκτήματα:

  • Γεύση: Η πλούσια γεύση της γραβιέρας και η αλμυρή πινελιά του κεφαλοτυριού συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει.

  • Υφή: Η ζύμη είναι τραγανή εξωτερικά και μαλακή εσωτερικά, προσφέροντας μια απολαυστική υφή σε κάθε μπουκιά.

  • Ευκολία: Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και δεν απαιτούν ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.

  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μπαχαρικά ή μυρωδικά, όπως ρίγανη ή θυμάρι, για να δώσετε τη δική σας πινελιά στη γεύση.

  • Ιδανικά για:

    • Σνακ: Τέλεια για ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
    • Ορεκτικό: Ιδανικό ορεκτικό για να ξεκινήσετε το γεύμα σας.
    • Κέρασμα: Μια ωραία πρόταση για να κεράσετε τους καλεσμένους σας.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε:

  • Να προσθέσετε λίγο σουσάμι στην επιφάνεια των τυροψώμων πριν τα ψήσετε.
  • Να τα σερβίρετε με ντομάτα και αγγούρι κομμένα σε φέτες.
  • Να τα συνοδεύσετε με ένα ποτήρι κρασί ή τσίπουρο.

Είτε τα φτιάξετε για σνακ, ορεκτικό ή κέρασμα, τα μικρά τυρόψωμα με γραβιέρα και κεφαλοτύρι θα σας ενθουσιάσουν με τη γεύση και την υφή τους!

Yλικά

1 ποτήρι ηλιέλαιο
2 αυγά
1 γιαούρτι total στραγγιστό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
300 γραμμάρια γραβιέρα κεφαλοτύρι τριμμένα
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Σε μία λεκανίτσα ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε μπαστουνάκια αλείφουμε πάνω με ένα αυγό

τυρόψωμα
Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν

H συνταγή είναι της Antigoni Diakatou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Υπέροχα τυροψωμακιααα 

τυροψωμακιααα 

Υλικά

Τα βάζουμε με την σειρά που τα γράφω !
200 γρ.γιαουρτι στραγγιστο
220 γρ.Ηλιελαιο
250 γρ.νερο
1 φακελάκι μαγιά 8 _9 γρ.
2.κ.σ.ζαχαρη
700_750 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
2 κ.γ.αλατι

Γέμιση
400 γρ.φετα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε και αφήνουμε μισή ώρα σκεπασμένη την ζύμη σε ζεστό μέρος
Μετά φτιάχνουμε μπαλιτσες των 70 γρ.
Μόλις τελειώσουμε αρχίζουμε ανοίγοντας τα φυλλαράκια με τα δάχτυλα βάζουμε μέσα την φέτα και κλείνουμε αφήνουμε αλλά 15 λεπτά σκεπασμένα μετά αλειφουμε με ένα αυγό και σουσάμι ψήνουμε στους 190 βαθ.αντιστασεις για 20_25 λεπτά !
Όταν κρυώσουν τα βάζουμε κατάψυξη !
Καλό βράδυ εύχομαι σε ολους!

Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβαδάκια διπλωτά: Χρυσαφένια τυλιχτά με σιροπιαστή γλύκα!
Επόμενο άρθροΚουνουπίδι Ογκρατέν με μπεσαμέλ…εάν θέλετε κάτι εύκολο και νόστιμο