Δείτε Επίσης: Μηλόπιτα με τσιπς σοκολάτας | Μία γέματη γεύση Μηλόπιτα με γιαούρτι και μέλι
Γρήγορη Μηλόπιτα με καρύδι είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτή η μηλόπιτα είναι τόσο εύκολη που θα γίνει η αγαπημένη σας! Η αφράτη βάση με σιμιγδάλι και το άρωμα του καρυδιού και του μήλου δημιουργούν ένα τέλειο, σπιτικό κέικ. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Υλικά Συνταγής
Για το κέικ:
- Αυγά: 2
- Ζάχαρη: 1 φλιτζάνι
- Σιμιγδάλι ψιλό: 1 φλιτζάνι
- Καρύδια (αλεσμένα): 1 φλιτζάνι
- Γάλα: 1 ποτήρι
- Λάδι: 1/2 φλιτζάνι
- Μήλα (μεσαία, καθαρισμένα, τριμμένα): 2
- Αλεύρι: 2 κουταλιές
- Μπέικιν πάουντερ: 1
- Ψιλοκομμένα καρύδια (ή σταφίδες/αποξηραμένα φρούτα): 1/2 φλιτζάνι (περίπου 80-100γρ)
Για την κρέμα:
- Δεν υπάρχει
Για την επικάλυψη:
- Μαρμελάδα (της επιλογής σας): 5-6 κουταλιές της σούπας
- Καρύδια, καρύδα ή τριμμένη σοκολάτα (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Ξεκινάω τη συνταγή ετοιμάζοντας πρώτα τη βάση.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέστε το σιμιγδάλι και χτυπήστε, μετά προσθέστε τα αλεσμένα καρύδια και ανακατεύετε, και στη συνέχεια προσθέστε το γάλα και το λάδι.
Τρίψτε στον τρίφτη 2 μήλα μεσαίου μεγέθους, τα οποία έχετε καθαρίσει, και προσθέστε τα μέσα στο μείγμα με τα καρύδια. Επιπλέον ρίξτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε.
Τέλος, προσθέστε ψιλοκομμένα καρύδια ή σταφίδες 1/2 φλιτζάνι αν θέλετε (περίπου 80-100gr) και ανακατέψτε απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί (διαστάσεων 22×32) και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε την **Μηλόπιτα** για περίπου **35-40 λεπτά** στους **200 βαθμούς** σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να διαχωριστεί από τα τοιχώματα του ταψιού. Ελέγξτε με οδοντογλυφίδα εάν είναι έτοιμο.
Μόλις βγει από τον φούρνο και είναι ζεστή, καλύψτε με 5-6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα όπως θέλετε.
Τέλος, πασπαλίστε με καρύδια, καρύδα ή τριμμένη σοκολάτα, όπως θέλετε για να ολοκληρώσετε την ** Μηλόπιτα**.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 35-40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 50-55 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος κρυώματος
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Αντί για μαρμελάδα, μπορείς να καλύψεις την **Γρήγορη Μηλόπιτα** με ένα απλό γλάσο λεμονιού, αναμειγνύοντας άχνη ζάχαρη με λίγο χυμό λεμονιού.
Για να βγει ακόμα πιο αρωματική, προσθέστε λίγη κανέλα και γαρύφαλλο στο μείγμα του κέικ, πριν το ψήσιμο. Δες και άλλες σιροπιαστές συνταγές αν προτιμάς ένα πιο ζουμερό γλυκό.
Για πιο πλούσια γεύση, αντικατέστησε το λάδι με λιωμένο βούτυρο. Αυτή η **Γρήγορη Μηλόπιτα** είναι ιδανική για να χρησιμοποιήσετε τα μήλα που έχουν ωριμάσει πολύ! Δες ιδέες για φθινοπωρινά γλυκά.
Δείτε Επίσης: Μηλόπιτα με τσιπς σοκολάτας | Μία γέματη γεύση Μηλόπιτα με γιαούρτι και μέλι
Καλή Επιτυχία








