Ένα υπέροχο υγρό κέικ γιαουρτιού και μήλου

Συστατικά

125γρ λιωμένο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγα
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 1/3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2/3 φλιτζάνια γιαούρτι
2 μήλα αποφλοιωμένα σε λεπτές σε φέτες
Από πάνω στο κέικ
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μήλα για διακόσμηση … προαιρετικά
Μέλι για βούρτσισμα ..
Κανέλα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180’C

Πως θα την φτιάξετε

Λιπάνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος έν τσερκι 22cm
Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και μετά ένα αυγό τη φορά.
Προσθέστε το ξύσμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μείγμα χλωμό και κρεμώδες.
Προσθέστε το μισό αλεύρι και το μισό γιαούρτι και ανακατέψτε.
Στη συνέχεια, το υπόλοιπο του αλευριού και του γιαουρτιού.
Προσθέστε τα κομμένα μήλα και την κανέλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ωραίο μείγμα
Ρίχνουμε στο προετοιμασμένο ταψί και διακοσμούμε με μη αποφλοιωμένο λεπτά κομμένο μήλο σε φέτες.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη από πάνω.
Ψήνουμε περίπου για 45 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο και να πάρει ενα χρυσό χρώμα.
Βουρτσίστε το ζεστό κέικ με λιωμένο μέλι ..
Αφήστε το να κρυώσει και έπειτα πασπαλίζετε κανέλα.
Στη συνέχεια, είναι έτοιμο να απολαύσετε μια φέτα με έναν καφέ.

ΠΗΓΗ: Mary VirgaraGreek Recipe Exchange Group

Προηγούμενο άρθροΚοφτό μακαρονάκι με κιμά και cheddar
Επόμενο άρθροΤέλειος Ρολός Κιμά