Το Μωσαϊκό της Μαμάς!!

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Αυτή η συνταγή για το Μωσαϊκό της Μαμάς είναι ό,τι πρέπει για όσους αναζητούν ένα γλυκό γεμάτο νοσταλγία και αυθεντική γεύση. Η απλότητα των υλικών και η εύκολη εκτέλεση την καθιστούν ιδανική επιλογή για αρχάριους ζαχαροπλάστες, αλλά και για έμπειρους μάγειρες που θέλουν να θυμηθούν τις παιδικές τους αναμνήσεις.

Πλεονεκτήματα:

  • Λίγα και οικονομικά υλικά: Η συνταγή βασίζεται σε βασικά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, όπως μπισκότα, μαργαρίνη, κακάο και γάλα.
  • Εύκολη και γρήγορη εκτέλεση: Η προετοιμασία του μωσαϊκού δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες ή πολύ χρόνο.
  • Πλούσια γεύση: Το μωσαϊκό είναι ένα γλυκό με πλούσια σοκολατένια γεύση και τραγανή υφή από τα μπισκότα.
  • Ιδανικό για κάθε περίσταση: Το μωσαϊκό ταιριάζει για κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό τραπέζι μέχρι ένα παιδικό πάρτι.

Μικρά μυστικά:

  • Για πιο έντονη γεύση σοκολάτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα αντί για κακάο.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας για να εμπλουτίσετε τη γεύση του μωσαϊκού.
  • Για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, μπορείτε να γαρνίρετε το μωσαϊκό με σαντιγί ή τρούφα σοκολάτας.

Συνοψίζοντας:

Το Μωσαϊκό της Μαμάς είναι ένα εύκολο, οικονομικό και γευστικό γλυκό που θα σας γοητεύσει με την απλότητα και την αυθεντικότητα του. Σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή για μωσαϊκό!

Υλικά

250 γρ Μαργαρίνη η Βιτάμ Σοφτ
450 γρ Μπισκότα Πτι-Μπερ
180 γρ Κακάο καλής Ποιότητας
1 ζαχαρούχο Γάλα
20 γρ Κονιάκ ή Χυμό Πορτοκάλι

Ζάχαρη Άχνη για Πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε λειώνοντας τη μαργαρίνη σε μία κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά ίσα-ίσα να λιώσει.
Στη συνέχεια και αφού έχει λιώσει η μαργαρίνη πολύ καλά προσθέτουμε τη βανίλια και το κακάο και ανακατεύουμε
πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία σοκολατένια Πάστα
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να κάνουμε μία λεία κρέμα
Σε περίπτωση που δεν θέλετε να βάλετε κονιάκ μπορείτε να προσθέσετε χυμό πορτοκάλι στην ίδια ποσότητα.

Πάμε να στήσουμε το μωσαϊκό μας σε ένα μεγάλο μπολ ξεκινάμε να σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια τα μπισκότα πτι μπερ
Τέλος προσθέτουμε την σοκολατένια κρέμα που φτιάξαμε επάνω στα μπισκότα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει παντού η σοκολάτα

Πραγματικά ένα υπέροχο μωσαϊκό που γίνεται σε χρόνο ρεκόρ για να σας ξυπνήσει τις παιδικές αναμνήσεις
Σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας βάζουμε πάνω το μείγμα και το μωσαϊκό και το τυλίγουμε πολύ καλά και πολύ σφιχτά σαν σαλάμι για να διατηρήσει το σχήμα του μπορείτε να δέσετε τις ακρες με λιγο σπαγκο
Βάζουμε το μωσαικό για Τουλάχιστον μία ώρα να παγώσει και είμαστε έτοιμοι να κόσψουμε
Ετοιμο το μωσαϊκό μας έχει παγώσει έχω περάσει από ζάχαρη άχνη για καλύτερο αποτέλεσμα σε εμφάνιση και γεύση
Ενα υπέροχο γλύκισμα που γίνεται πολύ γρήγορα με λίγα υλικά που λατρεύουν μικροί Και μεγάλοι και είμαι σίγουρος ότι τη συγκεκριμένη συνταγή θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Είμαι σίγουρος ότι θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια με ζύμη κουρού
Επόμενο άρθροΜελαχρινή Καρυδόπιτα με κρέμα!