Ραβανί

Η Συνταγή είναι από την ομάδα Οι λιχουδιές της Μαρίας

Ξεχάστε όλες τις συνταγές που έχετε δοκιμάσει για ραβανί και δοκιμάστε αυτό!!!!
Είναι τόσο εύκολο, που το φτιάχνει και ένας αρχάριος!!!!
Συνήθως φοβόμαστε μην ξεφουσκώσει στο ψήσιμο…
Αυτό το ραβανί θα φουσκώνει ομοιόμορφα και γίνεται αφρός!!!!

Υλικά

9 αυγά
1,5 κούπα ζάχαρη
6 κουτ.σ γάλα
1,5 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
2 βανίλιες
ελάχιστο αλάτι

Για το σιρόπι
5 κούπες νερό
5 κούπες ζάχαρη
4 κουτ.σ φρέσκο βούτυρο
2 κουτ.σ χυμό λεμονιού
φλούδα λεμονιού
2 κουτ.σ γλυκόζη

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε 10 λεπτά με μίξερ να πήξουν καλά, θα γίνουν σαν παχύρευστη κρέμα. Καθώς χτυπιούνται ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα. Μετά σε δόσεις το σιμιγδάλι ανακατεμένο με το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι. Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί 30 εκ.

Ψήνω στον αέρα στους 175° προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Σε κατσαρόλα βάζω νερό, ζάχαρη, φρέσκο βούτυρο και φλούδα λεμονιού. Βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτω τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού.
Σιροπιάζω το γλυκό μου κουταλιά κουταλιά με κουτάλα σούπας, να είναι χλιαρό το ραβανί και το σιρόπι καυτό. Μπορεί να σας φανεί αρκετό το σιρόπι αλλά σε λίγη ώρα θα το έχει όλο ρουφήξει.

Σερβίρουμε αν θέλουμε με μια μπάλα παγωτό.
Tips: Το καλοκαίρι είναι πολύ ωραίο το ραβανί άν το βάλετε ψυγείο και το τρώτε παγωμένο.

Καλή επιτυχία

H Συνταγή είναι της Maria Kostaki 

Προηγούμενο άρθροΜαντολάτο χαλβάς…Σας διαβεβαιώνω είναι μοναδικά νόστιμο και εύκολο να το φτιάξετε!
Επόμενο άρθροΚις Λορέν…μια τάρτα με βάση το τυρί και ντοματίνια