Συστατικά:
450 gr άσπρα ψάρια χωρίς κόκαλα , όπως ο μπακαλιάρος 

1 1/4 κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1 φλιτζάνι Φρυγανιά
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο, φρέσκια ​​μέντα
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο, φρέσκο ​​άνηθο
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο, αρκετό για το τηγάνισμα
1 λεμόνι, κομμένο σε σφήνες
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας

Οδηγίες για να φτιάξετε κροκέτες ψαριών:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Βουρτσίστε το ταψί με ελαιόλαδο έτσι ώστε να είναι καλά λαδωμένο . Πασπαλίστε το ψάρι με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τοποθετήστε το ψάρι στο ταψί και ψήστε μέχρι να μαγειρευτεί. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 15 – 20 λεπτά. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.

Τοποθετήστε την φρυγανιά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και πασπαλίστε με γάλα απο πάνω. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το μέντα, τον άνηθο, το αλεύρι, το χυμό λεμονιού, τα αυγά, το υπόλοιπο αλάτι και το πιπέρι στο μπολ ανάμειξης. Ανακατεύετε προσεκτικά με ένα ξύλινο κουτάλι. Μεταφέρετε το ψάρι σε ένα άλλο μεγάλο μπολ και καντε το σαν ίνες ψαριού με ένα πιρούνι. Αν υπάρχουν μικρά οστά που έχουν μείνει πίσω στα ψάρια, θα  τα αφαιρέσετε σε αυτό το σημείο. Ανακατέψτε προσεκτικά τις ίνες του ψαριού στο μείγμα της φρυγανιά μέχρι να συνδυαστούν καλά. Σχηματίστε μπάλες με το μίγμα πάχους 2 εκ περίπου. Κάνετε αυτό μέχρι να εξαντληθεί όλο το μείγμα. Θα πρέπει να έχετε περίπου 12 κροκέτες.

Προσθέστε το αρκετό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι . Ζεσταίνουμε το λάδι για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει αρκετά ζεστό. Θα πρέπει να μαγειρέψετε τα κροκέτα σε παρτίδες. Προσθέστε τέσσερις κροκέτες στο τηγάνι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά πριν τις γυρίσετε. Συνεχίστε να τις στρέφετε μέχρις ότου όλες οι πλευρές να είναι χρυσαφένιες. Αφαιρέστε από το λάδι και τοποθετήστε τις σε χαρτοπετσέτες για να αποστραγγίσουν το λάδι. Εάν χρειάζεται, προσθέστε περισσότερο λάδι και, στη συνέχεια, προσθέστε την επόμενη παρτίδα. Συνεχίστε σε παρτίδες μέχρι να μαγειρευτούν όλες οι κροκέτες.

Σερβίρετε με τζατζίκι ή σκορδάλια.

Προηγούμενο άρθροΑπό τον ποιο ωραίο Μπακλαβά που έχετε φτιάξει
Επόμενο άρθροΚουνούπια τέλος: Συνταγή για να ησυχάσετε μια για πάντα