Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά Μπάρες δημητριακών: Περιέχουν πρωτεΐνες από το ταχίνι, φυτικές ίνες από τα δημητριακά και υγιή λίπη από τους ξηρούς καρπούς. Φυσικά γλυκισμένες με μέλι που προσδίδει μια φυσική γλυκιά γεύση χωρίς πρόσθετη ζάχαρη.

Υλικά:

450γρ ταχίνι,
200γρ μέλι,
200γρ κουβερτούρα
150γρ ξηρούς καρπούς,
150γρ δημητριακά ολικής άλεσης,
200γρ βρώμη,
80γρ κράνμπερι

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα και ενσωματώνουνε μαζί με ταχίνι και μέλι.

Μπάρες δημητριακών

Προσθέτουμε ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής άλεσης, βρώμη, κράνμπερι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά!!

Μπάρες δημητριακών

Σε στρωμένη λαδόκολλα ή και μεμβράνη πατάμε καλά το μείγμα , το αφήνουμε ψυγείο

Μπάρες δημητριακών
τουλάχιστον 3-4 ώρες να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια. Βγαίνουν 20 μπάρες. Τις τύλιξα μια μια σε μεμβράνη και τις κρατάμε ψυγείο!!

H συνταγή είναι της κας Zoi Tsakiri 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Mπάρες χουρμά με βρώμη

Mπάρες χουρμά με βρώμη

Υλικά

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ή σφενδόνη (σπόροι μαχλέπι) ή εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
130 γραμμάρια απλό αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
160 γραμμάρια μαλακή καστανή ζάχαρη
225 γραμμάρια κρύου βουτύρου
180 γραμμάρια βρώμης

γέμιση

Xουρμάδες 400 γραμμάρια
240 ml νερό
λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Πρώτα απ ‘όλα βάλτε την μαστιχα και το μαχλεπι σε μπλεντερ ή γουδοχέρι.

Μπορείτε να τα παραλείψετε και να χρησιμοποιήσετε εκχύλισμα βανίλιας, αλλά στη συνέχεια οι μπαρες θα έχουν κανονική γεύση χωρίς ανατολίτικες δονήσει
Στο μπλεντερ ή στο γουδι προσθέστε μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη (κάνει το τρίψιμο ευκολότερο) και καντε το σκονη και αφήστε στην άκρη
Στο μπλεντερ τωρα προσθέστε αλεύρι, σόδα, αλάτι και κανέλα καστανή ζάχαρη
Προσθέστε επίσης κρύο βουτύρου και χτυπήστε μέχρι γινουν σαν ψίχουλα αμμου

Mπάρες χουρμά με βρώμη
Κοσκινίστε μέσα την σκόνη μαστίχας και μαχλέπι
Προσθέστε επίσης την βρώμη και ξαναχτυπήστε
Βάλτε σε ένα μπολ και ζυμώστε για ένα λεπτό να ενωθεί η ζύμη

Mπάρες χουρμά με βρώμη

Ετοιμάστε το ταψί (χρησιμοποίησα ένα ορθογώνιο 20 εκ) γραμμή που έστρωσα με λαδοκολα.
Πατήστε με το χερι σας τα 2/3 της ζύμης στο κάτω μέρος να κάνει μια βάση

Τώρα φτιάξτε τη γέμιση (εγώ χρησιμοποίησα πάστα χουρμά που αγόρασα) αλλά για να φτιάξετε τους δικούς σας χουρμάδες βάλτε τους σε ένα κατσαρολακι με 240 ml νερό και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι χουρμάδες και στη συνέχεια επεξεργαστείτε σε ένα μπλεντερ.
Στους χουρμάδες προσθέστε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο αν αγοράσετε την πάστα γιατί είναι λίγο σκληρή μέχρι να τη ζυμώσετε
Προσθέστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Το ζυμώνουμε καλά μέχρι να μαλακώσει

Στη συνέχεια, πιέστε τη ζύμη της παστας χουρμα πάνω απο την βάση που εχετε στο ταψι, φροντίζοντας να έχει το ίδιο πάχος

Mπάρες χουρμά με βρώμη

Τριβουμε με το χερι τη ζύμη βρωμης που έχει μείνει απο πανω απο το μειγμα του χουρμα

Mπάρες χουρμά με βρώμη

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Και το δικό μου 28 λεπτά
Αφήστε το να ψηθεί εντελώς και απολαύστε το άρωμα αυτών των απολαυστικών μπαρων

Mπάρες χουρμά με βρώμη

 

Mπάρες χουρμά με βρώμη

H συνταγή είναι της Madelaine Hewitson

Προηγούμενο άρθροΠαστουρμαδοπιτάκια: Μια γευστική έκπληξη για τους καλεσμένους σας
Επόμενο άρθροΑποστολική κουλούρα: Φτιαγμένη με αγάπη και αγνά υλικά