Πατάτες Ογκρατέν με τυρί και ζαμπόν

Υλικά:

Για 2-3 μερίδες

1 κιλό πατάτες
250 γραμμάρια κιτρινο τυρί και μερικες φετες γαι απο πάνω
200 γρ ζαμπόν
4 αυγά
150 ml. κρέμα γάλακτος
150 ml. γάλα
αλάτι

Εκτέλεση

Οι πατάτες πλένονται, ξεφλουδίζονται και κόβονται σε μεγάλα κομμάτια.
Βράζονται μέχρι να μισομελώσουν σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε πυρεξ ή ταψι και κατά το ψήσιμο, το σκεύος καλύπτεται με αλουμινόχαρτο.

Το ζαμπόν και το τυρί κόβονται σε μικρούς κύβους και χτυπιούνται μαζί με τα αυγά και το ​​γάλα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε ξανά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αλατοπιπερώνουμε.

Ρίξτε το μείγμα γάλακτος που προκύπτει πάνω από τις πατάτες και μερικές φετουλες τυριού.

Το σκευος κλείνεται και τοποθετείται σε κρύο φούρνο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να είναι εντελώς έτοιμες οι πατάτες.
Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος αφαιρείται το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο για να πιάσει ωραίο μαύρισμα το φαγητό.

Προστίθενται επίσης μερικα κλωνάρια δεντρολίβανου για ένα ορεκτικό άρωμα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Veska Bodurova

Προηγούμενο άρθροΓρήγορες Πατατόπιτες με τυρί
Επόμενο άρθροΤούρτα “Νοσταλγία” με γέμιση τυριού-καρύδας και κρέμα σοκολάτας