Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά 👇

1 κούπα Ζάχαρη
6 κσ Κακάο
2 κγλ μπέικιν
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 2 κσ
2 αβγα
1/2 κούπα ηλιέλαιο
Αλάτι ελάχιστο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε καλά το ηλιέλαιο, τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατέψτε με τον αυγοδάρτη.
Πρόσθεσε το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι ανακατεύουμε και το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
Μετάφερε τη ζύμη σε ένα μπολ και τοποθέτησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Αυτό θα βοηθήσει τη ζύμη να σφίξει και τα μπισκότα να διατηρήσουν το σχήμα τους κατά το ψήσιμο.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Αφού περάσει μία ώρα, βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάσε μικρά μπαλάκια περίπου 25-30 γρ.
Τυλιξε τα μπαλάκια σε άχνη ζάχαρη και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους.
Ψήσε για περίπου 12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλές:

Η ποσότητα του αλευριού μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με την υγρασία του.
Πρόσθεσε αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχεις μια ζύμη που θα είναι ελαφρώς υδαρή και δεν κολλαει στα χερια.
Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σου. Παρακολούθησε τα μπισκότα από κοντά για να μην καούν.
Αφού κρυώσουν τα μπισκότα, μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε ένα αεροστεγές δοχείο για αρκετές ημέρες.