Μπισκοτογλυκό με σοκολατα και καρύδι

Υλικά

800 γρ μπισκότα βουτύρου
100 γρ καρύδια καβουρδισμένα
200 γρ ζάχαρη
60 γρ κακάο
240 ml νερό
150 γρ βούτυρο
βανίλια

Για την κουβερτούρα σοκολάτας:
200 γρ κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια φυσικής σοκολάτας
100 γρ λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό.
Βάλτε τη φωτιά σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το βούτυρο.
Όταν το μείγμα μειωθεί σχεδόν στο μισό είναι έτοιμο. Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Για επικάλειψη:
Ζεσταίνουμε την κρέμα χωρίς να βράσει.
Μοιράζουμε την κρέμα σε δύο σημεία των 100 ml και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
Αφήστε τη σοκολάτα να λιώσει για ένα λεπτό και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές, λείο μείγμα.
Τα παρακάτω βήματα φαίνονται στις φωτογραφίες.


Καλό είναι να διατηρείτε το κέικ στο ψυγείο για μια μέρα.

Προηγούμενο άρθροΑργά ψημένο αρνίσιο μπούτι με πατάτες…είναι τέλειο για το πάσχα
Επόμενο άρθροΥγρό Brownies σοκολάτας μαλακό και υγρό, με ταχίνι και πορτοκάλι νηστίσιμο