Ρολό κακάου με κρέμα nutella

Συστατικά

Για την Ζύμη
30 γραμμάρια αλεύρι 00
100 γραμμάρια ζάχαρης
25 ml ηλιέλαιο
20 g σκόνης κακάου χωρίς ζάχαρη (συν για διακόσμηση)
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1 φλιτζάνι βανιλίνης

Κρέμα Nutella του ρολού
400γρ γάλα
55γρ κορν φλαουρ
60γρ ζάχαρης
350γρ Nutella®

Ταψί 29 × 36 εκ

Παρασκευή

Ας αρχίσουμε να προετοιμάζουμε το ρολό κακάου με κρέμα Nutella,
Για την κρέμα.
Θα συνδυάσουμε τη ζάχαρη και το κορν φλαουρ, τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο γάλα
και βάζουμε την κατσαρόλα φωτιά, πριν προσθέσετε τα υπόλοιπο, ανακατέψτε αυτό με ένα χτυπητήρι ή ένα ξύλινο κουτάλι.
Ανακατώστε την κρέμα στη φωτιά μέχρι να βράσει και ανακατεύετε συνέχεια.
Στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και ενώ η κρέμα είναι ακόμα ζεστή, προσθέστε την Nutella και ανακατέψτε καλά.
Μεταφέρετέ το σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει καλυμμένο με μεμβράνη που εφάπτεται την κρέμα.

Ας προετοιμάσουμε τώρα τη ζύμη.

Κοσκινίστε το αλεύρι με το κακάο.
Χτυπάμε τα ασπραδια μέχρι να σκληρύνουν και τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Συνδυάστε τα ασπράδια με τους κρόκους των αυγών και ανακατέψτε τα με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.
Στη συνέχεια, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι με κακάο, λάδι και ένα κουταλάκι του γλυκού μπεικιν, πάντα ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 8 λεπτά, στο κεντρικό τμήμα του φούρνου.
Το ρολό πρέπει να παραμείνει στο φούρνο μόνο για το χρόνο που απαιτείται για το μαγείρεμα, διατηρώντας παράλληλα την απαλότητά του.

Μόλις βγει από το φούρνο, αφαιρέστε το από το χαρτί περγαμηνής αναποδογυρίζοντάς το σε μια επιφάνεια και στη συνέχεια τυλίξτε το αμέσως με ένα καθαρό φύλλο χαρτιού ψησίματος.
Ξεκινήστε από τη στενότερη πλευρά και αφήστε το να κρυώσει.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το φύλλο και αλείψτε την κρεμά στην επιφάνεια αφού πρώτα την κρέμα την χτυπήσετε σύντομα με ηλεκτρικό σύρμα.
Σταδιακά απλώνοντας την κρέμα, δώστε ξανά το σχήμα του ρολού.
Αν θέλετε να το απολαύσετε καλύτερα, τυλίξτε το ήδη γεμισμένο ρολό με πλαστικό περιτύλιγμα και φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τέλος, πασπαλίζουμε με πικρό κακάο και κόβουμε σε φέτες, το ρολό κακάο μας με κρέμα Nutella είναι τώρα έτοιμο να το απολαύσετε.

ΠΗΓΗ: https://blog.giallozafferano.it/

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες με πορτοκαλί ανθότυρο και μήλα, πολύ μαλακό και αρωματικό. Λιώνουν στο στόμα σου
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό κέικ με Σιμιγδάλι….το σάμαλι του Λιβάνου (Ναμούρα)