Nηστίσιμο σοκολατένιο κέικ

Συστατικά

Για το κέικ σοκολάτας
1/2 του φλιτζανιού καλαμποκέλαιο
3 κούπες ζάχαρη
χυμός από 6-8 πορτοκάλια (2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού)
2 (επίπεδες) κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι νερό
4 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
6 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
12 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
6 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
4 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
10 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)

Οδηγίες

Για να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας, προσθέστε στον κάδο του μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη και χτυπήστε. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της ζάχαρης.
Αρχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά και ρίχνουμε μέσα το νερό και το ξύδι. Ανακατεύουμε ξανά για περίπου 2 λεπτά.
Στο μεταξύ κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προσθέστε σταδιακά το μείγμα αλευριού-κακάο και διπλώστε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C (πάνω και κάτω αντιστάσεις αναμμένες). Λαδώνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά μιας αντικολλητικής φόρμας για κέικ για να μην κολλήσει και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Τοποθετούμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο (στην κάτω σχάρα) και ψήνουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για λίγο πριν αφαιρέσετε τη φόρμα του κέικ.
Τοποθετούμε μια σχάρα πάνω από ένα δίσκο ή μπολ και ετοιμάζουμε το γλάσο για το νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το γλάσο και χτυπάμε να ενωθούν. Αναποδογυρίζουμε το κέικ στη σχάρα και περιχύνουμε με το γλάσο.
Τοποθετούμε το κέικ σε πιατέλα και γαρνίρουμε με φέτες αμυγδάλου. Απολαύστε αυτό το νόστιμο νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

H Συνταγή είναι απο το Site mygreekdish.com

Προηγούμενο άρθροAπίστευτα καλά και εύκολα μπισκότα. Γρήγορο και εύκολο επιδόρπιο
Επόμενο άρθροΤάρτα καρύδας και νουτέλα