Nτονατς με σοκολάτα σε μορφή κυψέλης

Αυτή η ντονατσοκυψέλη σε ταξιδεύει σε γεύσεις αξέχαστες!!!

Υλικά

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
60 γρ. χλιαρό νερό,
150 γρ. χλιαρό γάλα,
1 αυγό
1 ασπράδι,
50 γρ. καλαμποκελαιο,
50 γρ. ζάχαρη,
1 βανίλια
1 κ.γ. αλάτι.
1 κρόκο αυγού
2 κ.γ. γάλα.

Πραλινα φουντουκιού (Μερέντα)
λίγο μαρμελάδα βύσσινο.

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία λεκανίτσα το αλεύρι ανοίγουμε μία λακουβιτσα και προσθέτουμε ξερή μαγιά, νερό, γάλα, αυγό και ένα ασπράδι, καλαμποκελαιο, ζάχαρη, μία βανίλια και ένα κ.γ. αλάτι.
Ανακατεύουμε με μια μαριζ, το μίγμα είναι αρκετά χαλαρό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα.
Όταν περάσει η μισή ώρα , ρίχνουμε αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας, αδειάζουμε την ζύμη την κάνουμε λεπτό μπαστούνι και την χωρίζουμε σε 25 κομματάκια ( η ζύμη είναι πολύ μαλακή και κολαει στα χέρια ,την δουλεύουμε αλευρωνοντας συνέχεια τα χέρια μας και την επιφάνεια εργασίας).

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πραλινα φουντουκιού (Μερέντα) με λίγο μαρμελάδα βύσσινο.
Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε μικρό φύλλο το γεμίζουμε με μισό κ.γ. μίγμα πραλινας με μαρμελάδα το κλείνουμε καλά σε μπαλάκι και το τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί νο. 32.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια σκεπάζουμε το ταψί με μία πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά.
Όταν περάσουν τα 40 λεπτά αλείφουμε την ντονατσοκυψέλη μας με κρόκο αυγού στον οποίο ανακατεύουμε 2 κ.γ. γάλα.

Ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στους 170 στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα περιχυνουμε με γραμμές από συμπυκνωμένο γάλα και πραλινας φουντουκιού και αμύγδαλο φιλέ.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Maria Anestaki

Προηγούμενο άρθροΓαύρος Μαρινάτος
Επόμενο άρθροΝτολμαδάκια Γιαλαντζί: Μια αγαπημένη συνταγή από γενιά σε γενιά