Κρέμα Καραμελέ με καρύδα

Όλοι γνωρίζουν τη συνταγή για κρέμα καραμέλας.
Έκανα μια επιλογή με στέβια και τριμμένη καρύδας αντί για ζάχαρη. Η διαφορά στη γεύση είναι σχεδόν ανεπαίσθητη. Επιπλέον, σε αυτήν την παραλλαγή, οι υδατάνθρακες της λευκής ζάχαρης απουσιάζουν – 387 kcal. πιο λιγο.

Προϊόντα:

Αυγά – 6 τεμ.
Φρέσκο ​​γάλα – 700 ml.
Στέβια – 12 κουτ.
2 βανίλιες
Τριμμένη καρύδας – 6 κουταλιές της σούπας.
6 κουταλιές της σούπας στέβια και 3 κ.σ. τριμμένη καρύδας για καραμέλα
χυμός λεμονιού – 2 κουταλιές της σούπας.

Εκτέλεση

Για καραμέλα:
Σε μεταλλικό μπολ λιώνουμε 6 κ.σ. στέβια σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού σε αυτό. Προσοχή, γιατί η στέβια σκουραίνει γρήγορα. Όσο είναι ακόμα ζεστό, μοιράζουμε την ψεύτικη καραμέλα στα μπολ. Προσοχή, η καραμέλα είναι πολύ ζεστή!

Για την κρέμα:
Χτυπάμε τα αυγά, τη στέβια, τη βανίλια και την τριμμένη καρύδας μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα. Ρίχνουμε την κρέμα ομοιόμορφα στα μπολ. Αραδιάζουμε τα μπολ σε ένα δίσκο στον οποίο έχουμε ρίξει 2 δάχτυλα νερό.

 

Ψήνουμε περίπου 1 ώρα στους 160 βαθμούς, προσέχοντας να μην βράσει το νερό.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό και σοκολατένιο γλυκό
Επόμενο άρθροΤα κουλουράκια της Γιαγιάς….τα πιο γρήγορα και τα πιο νόστιμα