Νηστίσιμη Μπουγάτσα

Η νηστίσιμη μπουγάτσα αποτελεί μια λαχταριστή επιλογή, ιδανική για όσους νηστεύουν ή απλά θέλουν να απολαύσουν ένα ελαφρύτερο γλυκό. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητές της:

Πλεονεκτήματα:

  • Γευστική: Η νηστίσιμη μπουγάτσα διατηρεί την πλούσια γεύση και υφή της κλασικής εκδοχής, προσφέροντας μια ίσως πιο ελαφριά και δροσιστική εμπειρία.
  • Ποικιλία: Μπορεί να γίνει με διάφορες γεμίσεις, όπως κρέμα σιμιγδαλιού, μους σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και φρούτα, ικανοποιώντας κάθε γούστο.
  • Υγιεινή: Χρησιμοποιώντας φυτικά υλικά, η νηστίσιμη μπουγάτσα είναι μια πιο υγιεινή επιλογή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
  • Κατάλληλη για όλους: Ιδανική για όσους νηστεύουν, vegans, χορτοφαγους ή για όσους θέλουν να περιορίσουν τα γαλακτοκομικά.

Ιδιαιτερότητες:

  • Η κρέμα: Συνήθως φτιάχνεται με σιμιγδάλι, φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου, καρύδας), και αρωματίζεται με βανίλια ή ξύσμα λεμονιού.
  • Φύλλα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα σφολιάτα χωρίς γάλα ή να φτιάξετε χειροποίητα φύλλα.
  • Ψήσιμο: Ψήνεται σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

Συμβουλές:

  • Για πιο τραγανό αποτέλεσμα, αλείψτε τα φύλλα με λίγο φυτικό βούτυρο πριν τα ψήσετε.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, ταχίνι ή ξύσμα πορτοκαλιού στην κρέμα για επιπλέον γεύση.
  • Σερβίρετε την νηστίσιμη μπουγάτσα ζεστή ή κρύα, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανελα

Συνοψίζοντας:

Η νηστίσιμη μπουγάτσα αποτελεί μια γευστική, υγιεινή και ευέλικτη επιλογή, προσφέροντας μια απολαυστική εναλλακτική για όσους νηστεύουν ή θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Αξίζει να την δοκιμάσετε και να ανακαλύψετε την πλούσια γεύση και υφή της!

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

1100 Γάλα Alpro με γεύση Βανίλια
140 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
110 γρ Βιτάμ
2 βανίλιες
60 γρ Ταχίνι
20 γρ Μπεικιν παουντερ
1 Πακέτο Φύλλο Σφολιάτας

Ζάχαρη άχνη
Κανέλα

Εκτέλεση

Πάμε να φτιάξουμε την πιο φανταστική και πεντανόστιμη μπουγάτσα που έχετε δοκιμάσει κι είναι και νηστίσιμη
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νηστίσιμο γάλα alpro με γεύση βανίλια που πραγματικά δεν το αλλάζω με τίποτα η γεύση του απλά μοναδική.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι τη ζάχαρη το βιτάμ τις βανίλιες για το ταχίνι.
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς να σφίξει η κρέμα μας δεν σφίγγει πάρα πολύ
Για αυτή την μπουγάτσα πραγματικά χρησιμοποιήστε αυτό το γάλα με την βανίλια γλυκό σφίξει για αυτή την μπουγάτσα Πραγματικά χρησιμοποιήστε αυτό το γάλα με την βανίλια το άρωμα απλά εκπληκτικό. Συνεχιζουμε το ανακατεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να έχει σφίξει και ξεκινησει να κοχλάζει.
Κλεινουμε την φωτιά σε αυτή τη φάση και ρίχνουμε το μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί εντελώς. Στη συνέχεια παίρνω το φύλλο σφολιάτας το φρέσκο φύλλο ή κατεψυγμένο

Το φύλλο σφολιάτας είναι νηστίσιμο διότι δεν έχει βούτυρο αλλά φυτικά λιπαρά.
Η συσκευασία έχει 2 φύλλα σφολιάτας παίρνω το πρώτο και με τον πλάστη το ανοίγω λιγάκι και το τοποθετώ σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Απλώνω ποσότητα της κρέμας ή και περισσότερο αν θέλετε επάνω στη σφολιάτα και απλώνω αφηνοντας μια λωρίδα κενη περιφεριακα.


Παίρνω 2ο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετώ επάνω στην κρέμα σε σχήμα σταυρό
και την σφραγιζω γυρω γυρω διπλώνοντας προς τα μεσα την ζυμη και πιεζω με τα δαχτυλα να υπάρχει σχέδιο. Έχω λιώσει λίγο βιταμ και αλειφω την μπουγατσα μας
Ψήνουμε σε προθερμοναδικόμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα να έχει πάρει ροδοκόκκινο χρώμα
Ετοιμη ψημένη πραγματικά το άρωμα μοναδικό. Αφηνουμε λιγο να κρυωσει κοβουμε σε κοματια και πασπαλιζουμε με ζαχαρη και κανέλα και σερβιρουμε

Προηγούμενο άρθροΓλυκιά Νηστεία: Σιροπιαστά Κουλουράκια Μπύρας με Καρύδι που θα σας Ξετρελάνουν
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα Pancakes….για το τέλειο πρωινό σας